Ege Postası
Geri

DEVA Partili Kaya'dan yerel seçim mesajları: Karabağlar için vaatleri sıraladı

DEVA Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Abdullah Kaya, TR35 TV’de yayınlanan Seçime Doğru programında seçim vaatlerini sıraladı.
DEVA Partili Kaya'dan yerel seçim mesajları: Karabağlar için vaatleri sıraladı
Haberler / Yerel Politika
13 Şubat 2024 Salı 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- DEVA Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Abdullah Kaya, TR35 TV’de yayınlanan Seçime Doğru programına konuk oldu.

“TEK KRİTER DEMOKRASİYE İNANMAK”

DEVA Partisi’nde siyaset yapmasının sebeplerini anlatan Kaya, “Ben siyasetin hizmet odaklı olması gerektiğini, ideolojileri üzerinden insanların hissiyatlarının sömürülmeden yapılabileceğini, insanların bir yerlere çekiştirilmeden de memleketin dertlerinin çözümünün anlatılabileceğine olan inancım vardı. DEVA Partisi’nde de her kesimden insanın var olması ve tek kriterin demokrasiye inanmak olması benim için önemli. Ben DEVA Partisi’nde kendimi konumlandırabileceğim için DEVA Partisi’ndeyim” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL KENTSEL YENİLENME”

Karabağlar’ın kentsel dönüşüm sorununa dikkat çeken DEVA Partili Kaya, “Kentsel dönüşüm kelimesini duyunca bana bir haller oluyor. Mevcut siyasi otoritereler orada doların yeşilini, rantı görüyorlar. Ben kentsel dönüşüm yerine ‘yerinde’ kentsel yenilenme diyorum. Dönüşüm olacaksa da yerinde olmalı. Milletin kıymetli arazisini elinden alıp herhangi bir yerde ederinin 10’da biri ile takas edilmesini milletin malına çökmek olarak algılıyorum. Biz bunu kamu desteğiyle ve kooperatif  mantığıyla çözülebileceğini ve belediyenin bütçesinin de müsait olduğunu iddai ediyoruz. Belediye enkaz odluktan sonra ceset toplamak için kaldırmamalıdır. Enkaz olmadan önce çözüm üretilmelidir. Biz bu işi vatandaş ve devlet el ele yapacak. İşin zor kısmını devlet üstlensin diyoruz. Enkaz toplamak için harcanacak bütçe ile biz şehir inşa edeceğiz. Bu devlet imar afları çıkardı ve vatandaş bedelini ödedi. Devlet bu hakka riayet etmeli ve sözün arkasında durmalı. Biz kimsenin metrekare kaybına uğramaması için çalışacağız” diye konuştu.

EĞİTİMDE HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Eğitim projesinden bahseden Kaya, “Sanal dershanenin gençler arasında haksız rekabete engel olabileceğini düşündük. Devaakademi.com diye bir sitemiz var. Eğitim kartını alan gençlerimiz dershaneden yararlanacaklar: Bu projeyi belediye gelince de DEVA karta dönüştüreceğiz. Samimiyet olunca dar bütçelerle büyük işler yapılabilir. Az olan samimi katkı bana göre haram gelirlerden daha nitelikli sonuçlar elde edilmesine sebebiyet veriyor. Şu an 2 binden fazla öğrenci yararlanıyor” ifadelerine yer verdi.

ÇEYİZ DESTEĞİ VAADİ

Mobilya kooperatifi vaadi veren Abdullah Kaya, “Biz mobilya kooperatifini kurduğumuz zaman ihtiyaç sahibi olan ve evlenmek isteyen gençlere çeyiz desteği verilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası