Ege Postası
Geri

DEVA Partili Ösen’den ÇADES tepkisi: ’Gençler dini saiklerle değil, bilimle yetişmeli'

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, İzmir’de 842 okula imam hatip, kuran kursu öğreticisi, vaiz ve din hizmetleri uzmanı görevlendirildi. Projeye yönelik tepkiler sürerken b ir tepki de Deva Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’den geldi. Ösen, ‘’Gençlerimiz dini saiklerle değil, çağdaş bilimle yetişmeli’ dedi. 
DEVA Partili Ösen’den ÇADES tepkisi: ’Gençler dini saiklerle değil, bilimle yetişmeli'
Haberler / Politika
6 Haziran 2023 Salı 14:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 2021 yılında Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇADES) için bir protokol imzalandı. Bu kapsamda İzmir Valiliği tarafından, İzmir genelinde 842 farklı okulda imam hatip, kuran kursu öğreticisi, vaiz ve din hizmetleri uzmanı görevlendirildi. Görevlendirmeler sonrası konuya ilişkin tepkiler sürüyor.

Bir tepki de Deva Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’den geldi. Ösen sosyal medya hesabından, yaptığı paylaşımla duruma tepki gösterdi.

Ösen,’in paylaşımı şu şeklilde;

“Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” projesiyle okullarımıza "manevi danışman" görevlendirilmesinde, eğitim kurumlarımızda görev alan ve atanmayı bekleyen alanında uzman eğitimcilerimiz yerine din görevlilerinin konuya dahil edilmesi anlaşılır değildir.

Projede manevi danışmanların görevleri açık ve net olarak tanımlanmamış; amaç ve çıktılar detaylandırılmamış ve denetimi muğlak bırakılmıştır. Uygulamanın gönüllülük esasına tabi tutulması öğrencilerimiz, velilerimiz arasında kutuplaşma riskini de beraberinde getirmektedir.

Eğitim kurumlarımızda gençlerimiz dini saiklerle değil, çağdaş bilim ve eğitim esaslarıyla yetiştirilmeli; her türlü eğitim programı bilim, akıl ve teknolojiyi ölçüt almalıdır. Proje uzman eğitimcilerimiz, psikologlarımız ve hukukçularımız öncülüğünde yeniden ele alınmalıdır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası