Ege Postası
Geri

DHKP-C şüphelileri nezarette açlık grevine başladı

İZMİR’de, terör örgütü DHKP-C’ye bağlı Devrimci Memur Hareketi adlı oluşuma yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 kişinin, nezarethanede açlık grevine başladıkları belirtildi. İfade verip vermeme konusunda avukatlarıyla görüşen şüphelilerden bazılarının da, parmak izlerinin alınmasına karşı çıktıkları kaydedildi.
DHKP-C şüphelileri nezarette açlık grevine başladı
Haberler / Güncel
20 Şubat 2013 Çarşamba 15:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın talimatıyla Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 28 kentte, terör örgütü DHKP-C’ye bağlı Devrimci Memur Hareketi adlı oluşuma yönelik operasyon yapıldı. KESK Genel Merkezi’nde de aramanın yapıldığı geniş kapsamlı operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 167 kişi gözaltına alındı. Operasyonun İzmir ayağında ise 10 ayrı adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda, 15 kişi gözaltına alındı. Aydın’daki 3 kişinin sorgusu bu kentte sürerken, şüphelilerden henüz 2 aylık bebeği olan öğretmen S.K. ise savcının talimatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

EK GÖZALTI SÜRESİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguları süren ve ek gözaltı süresi alınan 11 şüphelinin kendilerine verilen kumanyaları yemedikleri, açlık grevine başladıkları belirtildi. Ayrıca, ifade verip vermeme konusunda avukatlarıyla görüşen şüphelilerden bazılarının ise, parmak izlerinin alınmasına karşı çıktıkları kaydedildi. Şüphelilerin terör örgütünün propagandasını yaptıkları, eleman kazandırdıkları, yardım, yataklık ettikleri ve kamu binaları, işleyişi, yapılanmasıyla ilgili bilgi ve istihbarat verdikleri ileri sürüldü. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası