Ege Postası
Geri

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'dan asgari ücret açıklaması

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, bugün belirlenen asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. 11 bin 400 lira olan asgari ücret hakkında konuşan Sarı, “Bize yaşamayın ölün diyorlar" dedi.
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'dan asgari ücret açıklaması
Haberler / Ekonomi
20 Haziran 2023 Salı 12:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ- EGEPOSTASI- DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yeni belirlenen asgari ücret hakkında Ege Postası'na özel açıklamalarda bulundu.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı: “Hayırlı uğurlu olsun derin yoksulluğa doğru gidiyoruz.Gıda fiyatlarını bugünden itibaren toplayın.İlk zamlı asgari ücretin verileceği gün tekrar araştıralım gıdaya ne kadar zam gelmiş anlarız.Bu tamamen göz boyamadır.Bugünlerde yoksulluk derinleşiyor.Bu ülkenin kaymağını yiyenler yüzde 1’dir.Geriye kalanlar ise yüzde 99’u temsil eden yoksul kesim.Çoklaştırılmış yoksulluk içerisine çekiyorlar.Bugün 11.400 lira ile bir işçi ev kirasını nasıl ödeyecek.İşçilerin alım gücünü yok ederek biat eden bir toplum oluşturuyorlar.İşçiler emekçiler hakkettikleri ücretleri almalıdır.Bize yaşamayın ölün diyorlar.Örgütsüz toplumdan kurtulmalıyız.Bir bakanın ya da cumhurbaşkanının ağzından çıkacak asgari ücret ile işçilerin hayatı belirlenemez.Çalışanların yüzde 50’sinin asgari ücret ile çalıştığı bir toplum ilerleyemez.” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası