Ege Postası
Geri

DİSK İZENERJİ işçisi için alanda!

DİSK Genel-İş Sendikası bin 170 İZENERJİ park bahçe çalışanın mücadelesine güç vermek için bir eylem gerçekleştirdi. Eyleme KESK, TMMOB gibi sivil toplum örgütleri katılırken, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, İl Başkanı Ali Engin, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak gibi siyasilerde işçilere destek verdi.
DİSK İZENERJİ işçisi için alanda!
Haberler / İzmir
11 Eylül 2014 Perşembe 19:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde krizi neden olan İZENERJİ şirketi bünyesinde çalışan bin 170 işçiyi kapsayan ihale ile ilgili süreç devam ediyor.
 
Personel ve hizmet alım ihalesini taşeron şirket Dermar’ın kazanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi henüz resmi yazıyla sözleşme daveti yapmazken sendika alana inme kararı aldı.
 
Geride kalan hafta Büyükşehir önünde yapılan ‘Taşerona hayır’ eyleminin ardından DİSK’e bağlı Genel İş sendikası bu kez yine aynı mesajı AK Parti İl Binası’na yürüyerek verdi.
 
DİSK binası önünde toplanan işçilere KESK ve TMMOB’un yanı sıra CHP’den de destek geldi. İl Başkanı Ali Engin, İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ve Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak da eyleme katıldı.
Yüzlerce ‘Taşerona geçit yok’ sloganları ve pankartları eşliğinde Basmane’deki AK Parti Konak İlçe Başkanlığı’na yürüdü. Burada İstanbul’daki rezidans inşaatında yaşamını yitiren işçiler için saygı duruşu yapıldı.


 TAŞERONU SOKMAYACAĞIZ!
Bina önünde kitleye seslenen DİSK Başkanı Kani Beko, “Bedeli ne olursa olsun İzmir Büyükşehir Belediyesine taşeronu sokmayacağız” dedi. Beko ayrıca, “İstanbul’da inşaatlarda ölen işçiler gibi arkadaşlarımızın ölmesine izin vermeyeceğiz. Soma’da madenlerindeki gibi arkadaşlarımızın taşeron ellerinde ölmelerine izin vermeyeceğiz. Herkes aklını başına toplasın. Bu taşeron sistemi kurulduğundan beri 13 bin işçimizi kaybettik. Taşeron işçi sınıfına karşı en büyük tehdittir. Karşı karşıya olduğumuz bu taşeron belasının ne olduğunu artık herkes biliyor” diye konuştu.
 
Taşeronun, işçileri asgari ücret sefaletine mahkum etmek demek olduğunu ifade eden Beko, “Taşeron demek, iş cinayeti demek, ölüm demektir. 2014 yılının ilk 8 ayında ölen bin 270 işçinin önemli bir bölümü taşeron işçisidir. Taşeron demek, çocuklarımızın geleceğini patronların insafına bırakmak demektir. Türkiye’de toplu sözleşmeden faydalanan işçi sayısının yüzde 5 düzeyinde olmasının başlıca nedeni taşeron sistemidir. AKP iktidarı döneminde özellikle belediyelerde taşeron şirketler her yeri ağ gibi sarmıştır. Çıkarılan kanunlar neticesinde kamu hizmetleri bu şirketler aracılığıyla görülmeye başlanmıştır. Yerel yönetimlerde 120 bin işçi çalışırken, taşeron işçi sayısı 750 bini geçmiştir. Kamu hizmetlerinin özel sektöre yani taşerona sevk edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

TALEPLERİMİZ ÇOK KISA VE NET!
Taleplerinin çok kısa ve net olduğunu belirten Beko, “Bakanlar kurulu, belediyelere kanun tarafından tanınmış şirket kurma hakkını engellemekten vazgeçmelidir. Ayrıca belediyeleri hizmet görmek için ihale açmaya zorlayan Kamu İhale Yasası düzenlemeleri kaldırılmalıdır. Norm kadro uygulaması belediyeler için zorunlu olmaktan çıkarılmalıdır. Belediyeler kendi kadrolarını kurabilmeli, şirket işçileri de belediye kadrolarına alınmalıdır. Hükümet taşeron sistemine son vermeli, taşeron şirketlerde çalışan tüm işçilere kadro vermelidir. Unutulmamalıdır ki kamu hizmeti en iyi kamu çalışanları eliyle getirilir” ifadelerini kullandı.
 
VEKİLLERE ÇAĞRIMIZ DEVAM EDİYOR
Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da konuşmasına başlarken daha önce Milletvekillerine yapılan çağrıyı tekrarladı. Sarı, “Vekillere söylüyorum, 7 gün kaldı. Bu işçilerin mücadelesine ortak olmazsanız sizi İzmir kamuoyuna duyuracağız” dedi.
 
Son söz alan Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı ise, “ Bu ülkede birilerinin çocukları trilyonları bulurken birilerinin çocukları ayakkabı bile bulamıyorsa artık isyan ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası