Ege Postası
Geri

DİSK'ten Bakan'a teşekkür ziyareti

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı sendika temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan’ı ziyaret ederek, taşerona karşı verdikleri mücadeleye desteklerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler. Ziyaret sırasında Bakan’a çiçek de sunan sendika temsilcileri, önümüzdeki hafta başlaması beklenen toplu iş sözleşmeleri sürecinde CHP grubundan destek istedi.
DİSK'ten Bakan'a teşekkür ziyareti
Haberler / İzmir
18 Mayıs 2013 Cumartesi 01:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK- HABER SERVİSİ-  DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir’de geçtiğimiz ay İZELMAN’da toplam 650 işçiyi ilgilendiren taşeron krizinde en büyük ve en somut desteği İzmir Büyükşehir belediyesi CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan’ın verdiğini belirterek kendisine teşekkürlerini iletti ve bundan sonraki süreçte “Yanımızda olanın yanında olacağız” dedi. Büyükşehir Belediyesi meclisinde CHP grubunun taşerona karşı hazırladığı tasarının, Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’a, siyasi parti grup başkanlarına kadar ulaştığı bu tasarının sadece kendilerinin değil, Türkiye’deki kamu kurumlarında çalışan tüm işçilerin umudu olduğunu ifade etti.

“Kocaoğlu’nun yaktığı meşale yolumuzu aydınlatıyor”
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan, bu konudaki tavırlarının ve tutumlarının ideolojik olduğunu ve 2009 yerel seçimlerinde taşerona karşı somut mücadeleyi ulusal düzeyde ilk başlatan kişinin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olduğunu belirtti ve şöyle konuştu; “Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yaktığı meşale yurdumuzu aydınlatıyor. Sayın Genel Başkanımız da taşeronlaşmayı çağdaş kölelik olarak nitelendirmiştir. Biz bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sendikaların ve işçinin yanında olmaya devam edeceğiz. Taşerona karşı verilen mücadeleyi hep birlikte, yaratacağımız ortak akılla aşacağımıza inanıyorum. Ben bu teşekkürleri ve sunduğunuz çiçekleri grubum adına kabul ediyorum.” Bakan’ın ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Olgun Atilla da “İzmir’in bu konudaki tutumu, Ankara’daki, Konaya’daki, kısacası Türkiye’deki tüm işçilerin umudu olmuştur. İdeolojisi ne olursa olsun, Türkiye’deki tüm işçilerin emek mücadelesi noktasında çıkarları ortaktır. Bize yapmış olduğunuz buy ziyaret bizim için bir şereftir” diye konuştu.

Toplu sözleşme için CHP grubundan destek istediler
Sendika temsilcileri adına söz alan Memiş Sarı devam eden toplu iş sözleşmeleri konusunda da CHP grubundan destek istedi. Bazı bürokratları bu konuda eleştiren Sarı, “Biz belediyemizin örnek bir belediye olduğunu biliyoruz ancak, bazı bürokratlar toplu sözleşme konusunda olumlu adımlar atmıyor” şeklinde konuştu. CHP Grup Sözcüsü Bakan ise, “Belediyemizin iki açıdan şansı var. Birisi kentine, belediyesine ve başkanına sahip çıkan işçilerimizin olması. Diğeri ise, fedakar, cefakar ve liyakat sahibi, gecesini gündüzüne katarak çalışan bürokratlarımızın olması. Biz bu iki yapıyı da takdir edilmesi gereken, canla başla çalışan bir bakış açısı ile değerlendiriyoruz. Umuyoruz ki, toplu iş sözleşme süreci belediyemize ekonomik açıdan zarar vermeyecek, işçilerimizi de mutlu edecek sonuca ulaşacaktır. Yapmış olduğunuz bu ziyaret bizi onurlandırdı, teşekkür ediyoruz” diyerek karşılık verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası