Ege Postası
Geri

DİSK'ten sert tepki: 'Tutuklu yargılansınlar'

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası, bugün yaptığı yazılı açıklamada, alkollü araç kullanarak Haşim Karakoyun’u hayattan koparan Koray Tan ve Mehmet Ali Tan’ın bilinçli taksirle adam öldürmek suçundan tutuklu yargılanmalarını talep etti.
DİSK'ten sert tepki: 'Tutuklu yargılansınlar'
Haberler / 3. Sayfa
3 Mart 2023 Cuma 14:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in Bayraklı ilçesinde geçen hafta meydana gelen kazada alkollü sürücünün kullandığı aracın çarptığı motosiklet sürücüsü Haşim Karakoyun (59) olay yerinde hayatını kaybetti. Alkollü sürücü ve yanındaki kuzeni ise hakim tarafından serbest bırakıldı. 

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası, katil zanlılarının tutuklu yargılanmalarını talep etti.

DİSK Genel İş tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan Şubemizin geçmiş dönem Disiplin Kurulu Üyeliği ve İşyeri temsilciliği görevlerini de yürüten üyemiz Haşim Karakoyun 20 Şubat 2023 saat 01:30’ da Bayraklı Altınyol’ da Gece vardiyasından çıkarak evine doğru kendi şeridinde  motosikletiyle yol alırken alkollü iki sürücünün işlediği cinayete kurban gitmiştir.

İki kuzen Mehmet Ali Tan ve Koray Tan savcılığın tutuklama talebiyle çıkarıldıkları İzmir 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından usul ve yasalara aykırı bir biçimde “mevcut delil durumu, şüphelilerin savunmaları ve bu bağlamda özellikle parmak izi inceleme çalışmasının tamamlanamamış olması dikkate alınarak adli  kontrol hükümleri ile serbest bırakılmışlardır. Soruşturma dosyasında bulunan şüphelilere ait alkol rapor sonuçları, olay anını gösteren İZUM kamera kaydını içeren CD, İZUM kamera kaydı görüntü izleme ve çözümleme tutanağındaki fotoğraflar, 20.02.2023 tarihli trafik kazası tespit tutanağı bir bütün olarak ele alındığında Alkollü araç kullanarak Haşim Karakoyun’u hayattan koparan Koray Tan. Ve Mehmet Ali Tan’ın  bilinçli taksirle adam öldürmek suçundan tutuklu yargılanmalarını talep ediyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası