Ege Postası
Geri

DİSK’ten Soyer’e tepki: İZENERJİ’de ikramiye krizi

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZENERJİ’de ikramiye krizi patlak verdi. DİSK Genel İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i verdiği sözleri tutmamakla eleştirdi. Gül açıklamasında, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer biz emekçilere vermiş olduğu sözü tutması gerekirken maalesef bu sözden uzak kalarak yaşamış olduğumuz zorlu koşullarda üyelerimizi mağdur etmiştir. Bizler hiçbir siyası kavganın bir parçası veya tarafı değiliz. belediye başkanlığı adaylık sürecinde yaşanan sıkıntının sorumlusu biz emekçilere maal edilmemelidir” dedi.
DİSK’ten Soyer’e tepki: İZENERJİ’de ikramiye krizi
Haberler / İzmir
13 Şubat 2024 Salı 15:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZENERJİ’de yaşanan ikramiye krizi sebebiyle DİSK’e bağlı Genel İzmir 2 ve 9 No’lu Şubeler basın toplantısı düzenlendi. Basın açıklamasını DİSK Genel İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül okudu.

İkramiyelerin uzun zamandır geç ödendiğini vurgulayan Ercan Gül, “İzmir büyükşehir belediyesi İZENERJİ emekçileri olarak, toplu iş sözleşmesinde kazanmış olduğumuz hakkımız olan ikramiyelerimiz uzun zamandır geç ödenmekteydi. Bu yaşanan sorunun ortadan kaldırılması için gerekli görüşmeleri yapmış olmamıza rağmen sorunlar çözüme kavuşmamıştı .İşveren daha da ileri giderek şirketler arasında ayrımcılığa yol açmış olup bazı şirketlerin ödemelerini gününde yatırıp , izenerji emekçilerin ücretlerini ödememişti . Buna istinaden büyükşehir bürokratları ile yaptığımız görüşmede bu tutumlarından vazgeçmeleri gerektiğini belirtmemize rağmen sonuç çıkmamıştı” dedi.

BU ADALETSİZLİĞE KARŞI

 Verilen sözlerin sekteye uğradığını aktaran Gül, “17 Ekim Salı günü üyelerimiz ile birlikte tam gün iş bırakma ve işyeri temsilcilerimiz ile birlikte geceli ,gündüzlü direniş verilmiştir .Bu mücadelenin sonucunda 21.10.2023 cumartesi günü işveren ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde avanslar , ikramiyeler ve diğer sorunların çözümleri için söz verilmiş olup eylem sonlandırılmıştır . Bu verilen mücadele sonucu tarihinde ilk kez hakkını aradığı için işçilerin bir günlük yevmiyesi kesilmiştir. Verilen sözler 12. ayın maaşı ile birlikte tutulmuş ancak geldiğimiz süreçte verilen sözler bu ay itibariyle sekteye uğramıştır” diye konuştu.

SOYER’E ÜLTİMATOM

Tunç Soyer’in verdiği sözleri tutmadığını dile getiren Ercan Gül, “İzenerji emekçileri olarak aldığımız ücretler enflasyondan kaynaklı her geçen gün erimektedir. İzmir büyükşehir belediyesi başkanı Tunç Soyer biz emekçilere vermiş olduğu sözü tutması gerekirken maalesef bu sözden uzak kalarak yaşamış olduğumuz zorlu koşullarda üyelerimizi mağdur etmiştir. Bizler hiçbir siyası kavganın bir parçası veya tarafı değiliz. belediye başkanlığı adaylık sürecinde yaşanan sıkıntının sorumlusu biz emekçilere maal edilmemelidir . Biz işçiler olarak emeğimizin karşılığını gününde ödenmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

YEREL SEÇİMİ HATIRLATTI

Yerel seçimlere sayılı günler kaldığını hatırlatan Gül, “Önümüzde bütün işçileri , emekçileri ilgilendiren bir yerel seçim var. Bu süreçte izenerji çalışanları olarak bir kaos ortamı yaratmak tarafında değiliz. Ancak bizlere verilen sözler yerine getirilmediği taktirde kurullarımızda almış olduğumuz kararlarımızı uygulayacağımızı herkesin bilmesini isteriz .15.02.2024 perşembe günü  İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile tekrar yapacağımız görüşme sonucunda ikramiyemizin ödenmesi temennimizdir . Bizler süreci sonuna kadar uzlaşı ve görüşü ile sürdürmekten tarafız. Ancak bu ekonomik krizde izenerji emekçilerinin mağdur edilmesinin karşılığını vericeğimizi tüm kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası