Ege Postası
Geri

DOĞAKA, teknik destek ve doğrudan faaliyet desteği 15 Temmuz'da başlıyor

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreterliği, 2013 yılı teknik destek ve doğrudan faaliyet desteği programlarının 15 Temmuz'da başlayabileceğini belirtti. Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye illerinde 2010 yılından bu yana faaliyet...
DOĞAKA, teknik destek ve doğrudan faaliyet desteği 15 Temmuz'da başlıyor
Haberler / Genel
6 Temmuz 2013 Cumartesi 20:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreterliği, 2013 yılı teknik destek ve doğrudan faaliyet desteği programlarının 15 Temmuz'da başlayabileceğini belirtti.

Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye illerinde 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren DOĞAKA, bölgenin teknik bilgi ihtiyaçlarını karşılamak üzere Teknik Destek ve bölge potansiyelinin tespiti ve değerlendirilmesi için Doğrudan Faaliyet Desteği Programları kapsamında destekler sağlıyor.

Teknik Destek programıyla ilgili bir açıklama yapan DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, "Teknik destek başvuruları daha önceki dönemlerde olduğu gibi ajans internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve mahalli idari birlikleri, üniversiteler, meslek okulları ve araştırma enstitüleri, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları teknik destek programına başvuru yapabilir." dedi.

Doğrudan faaliyet desteği ile bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesinde acil tedbirlerin alınmasına katkı sağlayacak olan stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına destek sağlanmasının hedeflendiğini belirten Yıldız, "Doğrudan faaliyet desteği başvuruları yıl sonuna kadar devam edecek olup, alınacak başvuru 7 gün içinde değerlendirilip bir sonraki Yönetim Kurulu'na sunulacaktır. Yönetim Kurulu'nca karara bağlanan başvuru ajans internet sitesinden ilan edilecektir. Ayrıca doğrudan faaliyet desteği başvuruları, Kalkınma Ajanları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden alınacaktır. doğrudan faaliyet desteği programına kamu kurum kuruluşları,yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme bölgeleri, endüstri bölgeleri, iş geliştirme merkezleri ve birlikler ve kooperatifler ile bu sayılan kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmeler başvurabilir." açıklamasını yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası