İzmir'e çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere gelen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, sanayicilerin sorunlarını dinlemek için KESİAD'a ziyarette bulundu. Aksakal ve beraberindekiler, KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.
Ülkenin içinde bulunduğu iki kutuplu siyaset anlayışı ve başta medya tarafından olmak üzere alternatif seslere uygulanan görmezden gelme, yok sayma politikası nedeniyle kendilerini anlatmak için ülkeyi karış karış gezerek ziyaretlerde bulunduklarını belirten Genel Başkan Aksakal, "İki kutuplu hale getirilmiş siyaset sonucu bizim gibi partilere siyasette ve özellikle medyada söz hakkı tanınmıyor. Biz de bu ambargoyu kırmak amacıyla ülkemizi karış karış gezerek politikalarımızı birebir görüşerek anlatıyor, zaten bildiğimiz sorunları bir de muhataplarının ağzından tekrar dinliyor ve kendi çözüm önerilerimizi sunuyoruz" dedi.
Demokratik Sol Parti olarak işçisiyle sanayicisiyle esnafıyla kaynaşmış, bölünmemiş bir Türkiye özlemlerini her mecrada ifade ettiklerini belirten Aksakal, Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında da şunları söyledi:
"Meclisteki 4 parti cumhurbaşkanı adayı çıkarıyor ama bizim gibi partilerin cumhurbaşkanı çıkarma şansı tanınmamış. Bu haksızlık giderilmeli ve küçük de olsa tüm partiler kendi adaylarını çıkarabilmeli."
"TEŞVİKLER EŞİTLENMELİ, YATIRIMCININ ÖNÜ AÇILMALI"
KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem de bu ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "KESİAD olarak her partiye eşit mesafedeyiz. Bu sebeple her partinin bize yapacağı ziyaretten mutluluk duyarız. Sayın DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın derneğimize yaptığı ziyaretten çok memnunuz. Kemalpaşalı sanayicilerin hem bölgesel hem genel sorunlarını genel başkan seviyesinde doğrudan aktarabilmek bizim için önemli bir fırsat" dedi. Sanayicilerin birçok sorunu olduğunu, bölgesel olarak en büyük sıkıntılarının başında Kemalpaşa'da kurulan sanayi tesislerinin Manisa'daki teşvikler nedeniyle bölgeden taşınmasının geldiğini belirten Yöndem, "Tek beklentimiz teşviklerin eşitlenmesi ve özellikle vergilerle yatırım yapamaz duruma gelmiş yatırımcının önünün açılması" dedi. Kemalpaşa'da kurulan bir sanayi tesisinin Manisa'da kurulmuş bir sanayi tesisine göre daha az teşvikten yararlanabilmesinin yanlış olduğunu belirten Yöndem, "Bölgeler arası bu teşvik farkları, yatırımın bir bölgeden diğer bölgeye kaymasına neden oluyor. Sürekli büyüyen ve gelişen Kemalpaşa'nın da Manisalı bir sanayicinin aldığı teşvikleri alabilmesi gerekir" diye konuştu. (DHA)