Ege Postası
Geri

DSP en fazla oyu o ilçede aldı

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İzmir'in Kiraz ilçesinde CHP'den belediye başkanlığına talip olan tek kişi olan, ancak aday olmayınca partisinden istifa ederek DSP'den aday olan Salim Özkarakaş, resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 40.70 oy alsa da seçimi kazanamadı. İlçede AK Parti'nin mevcut başkanı Saliha Özçınar, yüzde 47.7 oy alarak güven tazeledi. DSP en fazla oyu o ilçede aldı
DSP en fazla oyu o ilçede aldı
Haberler / Yerel Politika
1 Nisan 2019 Pazartesi 14:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DSP, İzmir'de Gaziemir, Bayındır, Bergama, Foça, Menemen, Karabağlar, Beydağ dışında Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere tüm ilçelerde aday çıkardı. DSP, İzmir'de en çok oyu, Kiraz'da aldı. CHP'den aday gösterilmeyince DSP'ye geçen Salim Özkarakaş, resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 40.70 oy aldı, ama seçimi kazanamadı. AK Parti'nin yeniden aday gösterdiği belediye başkanı Saliha Özçınar ise yüzde 47.71 ile güven tazeledi. Millet İttifakı adayı olarak seçime katılan İYİ Partili Mehmet Emin Avşar yüzde 9.11'de kaldı.

'BEN CHP'NİN EVLADIYIM'

Salim Özkarakaş, Kiraz halkına teşekkür ettiğini, güzel bir oy aldığını belirtti. Bu sonucu beklediğini söyleyen Özkarakaş, CHP'ye dönüp dönmeyeceği sorusunu, "Ben CHP'nin evladıyım. CHP'ye küskün olsam, dargın olsam CHP'ye geçerken en az 400- 500 kişiyi de kendimde götürürdüm. Bir kinim veya küskünlüğüm yok" sözleriyle yanıtladı.

TAYFUR ÇİÇEK'İ ÜZEN SONUÇ

DSP, İzmir'de aday çıkardığı ilçelerde Kiraz'ın ardından en yüksek oyu, ittifak yapılmayan Selçuk'ta aldı. İYİ Partili Levent Görür, yüzde 10.49 oranında oy aldı. DSP'nin Karaburun adayı Dinçer Özlüoğlu'na da sandıktan yüzde 8.35 oranında oy çıktı. CHP'nin aday göstermediği Tayfur Çiçek, istifa ederek DSP'ye geçtikten sonra, ilçede belediye başkan adayı gösterildi. Ancak Çiçek, yalnızca 4 bin 563, yani yüzde 8.25 oranında oy alabildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası