Ege Postası
Geri

DSP'li Çakmak: Dünya Peygamberimizi tanıdıkça daha güzel olacak

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, dünyada huzur ve barışın hakim olması için insanlığa rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in 63 yıllık hayatının iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Kutlu Doğum Haftası ve Güllerin Efendisi Hz....
DSP'li Çakmak: Dünya Peygamberimizi tanıdıkça daha güzel olacak
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 20:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, dünyada huzur ve barışın hakim olması için insanlığa rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in 63 yıllık hayatının iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Kutlu Doğum Haftası ve Güllerin Efendisi Hz. Muhammed(sav) dünyaya teşriflerinin 1442 yıl dönümüyle ilgili açıklama yapan Ahmet Çakmak, sevgi, şefkat ve merhamet peygamberi Hz. Muhammed'in Uhud Savaşı'nda amcası Hz. Hamza'yı şehit eden sonradan Müslüman olan Hz. Vahşi'yi de af ederek 'İslam dininin barış, sevgi ve hoşgörü dini ' olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini kaydetti.

    Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir dönemde kız torunu Ümame’yi Mekke sokaklarında gezdirmesiyle kız çocuklarının ne kadar kıymetli olduğunu gösterdiğini belirten Çakmak, "21'inci yüzyılda savaşlardan, kan ve gözyaşından bıkan insanlığın peygamberimizin engin sevgisi ve hoşgörüsüne muhtaç. O'nun döneminde O'na düşman olan Hz. Halid Bin Velid, Hz. İkrime ve Ebü Sufyan O'nun af, bağışlama, merhamet ve engin hoşgörüsünde eriyerek Müslüman oldu. Dünyamızda engin sevgi ve hoşgörünün hakim olması için insanlığın ilk önce O'nu anlaması ve örnek hayatını hayatına rehber etmesi gerekir. Dünya peygamberimizi tanıdıkça daha güzel olacak. " dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası