Ege Postası
Geri

Dang hummasında doktor ihmal edilmemeli

Tayland'da sivrisineklerden bulaşan 'dang humması' virüsünün sebep olduğu salgında son 6 ayda 62 kişi öldü.Taylandı sağlık yetkilileri, yılın ilk 6 ayında 54 bin kişide dang hummasına rastlandığını ve 62 kişinin hayatını kaybettiğini...
Dang hummasında doktor ihmal edilmemeli
Haberler / Dünya
6 Temmuz 2013 Cumartesi 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tayland'da sivrisineklerden bulaşan 'dang humması' virüsünün sebep olduğu salgında son 6 ayda 62 kişi öldü.

Taylandı sağlık yetkilileri, yılın ilk 6 ayında 54 bin kişide dang hummasına rastlandığını ve 62 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Geçen sene bu hastalık ülkede 17 bin kişide görünmüş ve 18 kişi hayatını kaybetmişti. Ölümcül hastalığın yağmur mevsiminde daha hızlı yayıldığı belirtildi.

Tayland'ın başkenti Bangkok'taki “Phyathai 3" hastanesi iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Suwannee Ratanachuwong, Cihan Haber Ajansı'na, Dang humması hastalığının belirtileri hakkında açıklama yaptı. Açıklamasında Dang hummasına yakalanan kişide yüksek ateş, deride döküntü, şiddetli baş ağrısı, gözlerde ağrı, bulantı ve kusma olduğunu söyleyen Ratanachuwong, "Bu tür bulgular dang humması virüsünü taşıyan bir sivrisik tarafından ısırılan kişide 4-7 gün içerisinde meydana gelir. Bazı vakalarda ise ölümcül komplikasyonlara neden oluyor." dedi.

Taylandlı doktor, Dang humması hastalığının belirli bir tedavisi olmadığını ve ileri düzeyde olan hastaların tedavisinin hastanede olması gerektiğini belirtti. Genellikle bu tür virüs taşıyan sivrisineklerin tropik bölgelerde fazla sayıda göründüğüne dikkat çekerek, yağmurlu mevsimlerde halkın dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Hastane görevlilerinden Brian R. Ricaforte’a göre ise ölümlerin genellikle insanların ateşlendiklerinde kendi bildikleri yolları takip ederek iyileşmeyi denediklerini ifade etti. Ricaforte, bu tür durumlarda fazla beklemeden en yakın hastaneye gidilmesi gerektiğini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası