Ege Postası
Geri

Danışma Kurulu'na Polat damga vurdu: Mahir'i anladım da Yüksel'den ne istediniz?

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP'nin İl Danışma Kurulu'nda yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Polat'ın, “Örgütte kavgası olan arkadaşlar var, bunlardan biri de benim sanırım. Meclis üyesi belirlenirken ‘Bu Mahir’e, bu ona, bu buna yakın’ diyorsunuz. Mahir’e yakın olsa ne olur uzak olsa ne olur! Hadi Mahir’i anladım da Yüksel Taşkın’dan ne istediniz!” dediği aktarıldı.
Danışma Kurulu'na Polat damga vurdu: Mahir'i anladım da Yüksel'den ne istediniz?
Haberler / Politika
4 Temmuz 2024 Perşembe 09:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Danışma Kurulu dün saat 17.00'da MMO Tepekule Kongre Merkezi'nde toplandı.

Toplantıya İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP YDK Üyesi Özkan Tice, CHP İzmir milletvekili Mahir Polat ve Yüksel Taşkın, Önceki Dönem İzmir Milletvekilleri, CHP önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, ilçe belediye başkanları, il yöneticileri, il disiplin kurulu üyeleri, ilçe başkanları katılım sağladı. 

Danışma Kurulu'na İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın konuşması damga vurdu. Sözlerine yerel seçim sürecine ilişkin değerlendirme yaparak başlayan Polat'ın, “İzmir’de herkes oyumuz düştü’ diyor evet olabilir. İzmir’deki seçmenimizde ‘Nasıl olsa CHP kazanıyor’ diyerek sandığa gitmeme durumu da olabilir. Yerel seçimlerde aday belirlemede yanlış yapıldığına ilişkin söylemler var, bence yanlış yapılmadı, belediye başkanlarımız burada, başka partiden gelmiyorlar, bu örgütün yetiştirdiği isimler ama meclis üyesi belirlenmesi noktasında bir ayrım söz konusu oldu” dediği öğrenildi. 

'MAHİR’İ ANLADIM DA YÜKSEL TAŞKIN’DAN NE İSTEDİNİZ?'

Polat, meclis üyelerinin belirlenmesi sürecinde, bazı meclis üyesi adaylarının kendisine yakın olduğu iddia edilerek liste dışı bırakıldığını iddia ederek,  “Örgütte kavgası olan arkadaşlar var, bunlardan biri de benim sanırım. Meclis üyesi belirlenirken ‘Bu Mahir’e, bu ona, bu buna yakın’ diyorsunuz. Mahir’e yakın olsa ne olur uzak olsa ne olur! Hadi Mahir’i anladım da Yüksel Taşkın’dan ne istediniz!” dediği öğrenildi. 

SELÇUK VE DİKİLİ'YE PARANTEZ

Selçuk ve Dikili ilçelerine de dikkat çektiği aktarılan Polat, “Selçuk ve Dikili seçimlerinin incelenmesi gerekiyor. Selçuk’ta bir aday vardı, o adayın orada bir kökü vardı, geçmişi vardı. Partide görev yapmış kişilerin zimmi desteğini de aldığını biliyorum, isterse Filiz (Ceritoğlu) Hanım anlatır. Dikili’yi ise bu parti 1 değil 2 değil 3 değil 4 kere incelemesi gerekir. Toplumsal desteği olmayan, tanınmayan bir aday çıktı ve neredeyse Dikili’yi alıyordu. Artık bu durum incelenmeli, Dikili’ye giderek insanlarla görüşülmeli” ifadelerini kullandı. 

"ÖN SEÇİM"

Sözlerinş tüzük kurultayına ilişkin düşüncelerini paylaşarak son veren Polat'ın,  “Biz parti içi kavga ediyoruz. Gençlik kolları kongresinde, il kongresinde, kadın kolları il kongresinde… Bugün gördüm. Kadın Kolları İl Başkan adayı çıkartmışlar Buca’dan, sosyal medyada ‘kiminin hoşuna kiminin zoruna gidiyoruz’ diye paylaşım yapmış. Bunların hepsini daha katılımcı bir tüzükle çözebiliriz. Önseçim yapmak önemli, hatayı da başarıyı da örgütle kolektif paylaşıyorsun” dediği aktarıldı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası