Ege Postası
Geri

Darbe Karşıtı Birlik: Cuma günü katliamında 213 kişi öldü

Mısır’da aralarında Müslüman Kardeşler’in de olduğu darbe karşıtı partilerin kurduğu Darbe Karşıtı Birlik, ülke genelinde dün yaşanan olaylarda ölü sayısının 213’e yükseldiğini bildirdi. Darbe Karşıtı Birlik, Mısır’da...
Darbe Karşıtı Birlik: Cuma günü katliamında 213 kişi öldü
Haberler / Dünya
17 Ağustos 2013 Cumartesi 09:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mısır’da aralarında Müslüman Kardeşler’in de olduğu darbe karşıtı partilerin kurduğu Darbe Karşıtı Birlik, ülke genelinde dün yaşanan olaylarda ölü sayısının 213’e yükseldiğini bildirdi.

Darbe Karşıtı Birlik, Mısır’da dün yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, 3 Temmuz askeri darbesi liderlerinin Mısır’da 16 Ağustos’ta daha bir katliam yaptığı belirtildi.

14 Ağustos katliamını protesto etmek için yapışan barışçıl gösterilerde dün ölen kişi sayısının 213’e yükseldiği bildirildi.

Açıklamada ordunun göstericilere askeri helikopterler ve zırhlı araçlardan ateş açtığı kaydedildi. Darbe Karşıtı Birlik, General Abdulfettah Sisi yönetiminin ülke tarihinde ilk defa halka karşı ağır askeri silahları kullandığına dikkat çekti.

Açıklamada, darbe yönetimi uluslararası yasaklanmış silahları halka karşı kullanmak ve gösterilere katılmak için sokağa çıkan kadınları kaçırmakla suçlandı. Gösterilerin devam edeceği vurgulanan açıklamada, “bizim barışçıl gösterilerimiz onların kurşunlarından daha güçlüdür” ifadesi yer aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası