Ege Postası
Geri

Davalar HSYK'nın Satürn Projesi sayesinde hızlanacak

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), “Satürn” isimli adli zaman yönetimi projesinde pilot olarak Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı’nı seçti.Adil yargılamanın bir gereği olarak, makul sürede yargılanma hakkının yerine getirilmesi...
Davalar HSYK'nın Satürn Projesi sayesinde hızlanacak
Haberler / Güncel
16 Ağustos 2013 Cuma 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), “Satürn” isimli adli zaman yönetimi projesinde pilot olarak Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı’nı seçti.
Adil yargılamanın bir gereği olarak, makul sürede yargılanma hakkının yerine getirilmesi amacıyla hazırlanan projede, görülmekte olan davalarda, davanın türüne göre geçireceği aşamaları dikkate alarak belli bir zaman hedefi belirlenecek.
Belirlenen bu hedef çerçevesinde her bir davanın süresinde tamamlanıp tamamlanmadığını takip edilerek, gecikme olması halinde gecikme sebepleri belirlenerek çözüme yönelik gerekli tedbirler alınacak.
Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 01 Eylül 2013 tarihinden itibaren intikal edecek olan soruşturmaları proje kapsamında değerlendirmeye başlayacak.
Dış etkenlerden veya olağanüstü sebeplerden kaynaklanan gecikmeler hariç olmak üzere, suç türlerine göre soruşturmaların tamamlanması için çeşitli süreler öngörülüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası