Ege Postası
Geri

Davutoğlu: Afganistan, bölgenin ortak sorunu

Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da düzenlenen İstanbul Süreci Bakanlar Konferansı’nda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan’ın bütün bölgenin ortak sorunu olduğunu söyledi. Afganistan'da istikrarın sağlanması...
Davutoğlu: Afganistan, bölgenin ortak sorunu
Haberler / Dünya
26 Nisan 2013 Cuma 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da düzenlenen İstanbul Süreci Bakanlar Konferansı’nda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan’ın bütün bölgenin ortak sorunu olduğunu söyledi.

Afganistan'da istikrarın sağlanması gayesiyle Türkiye'nin girişimleriyle başlatılan, “İstanbul Süreci"nin dışişleri bakanları seviyesindeki üçüncü toplantısı, Almatı'da bu sabah Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in de katılımıyla başladı.
Ahmet Davutoğlu, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Davutoğlu konuşmasında, Afganistan sorunun bölgesel bir yara olduğunun altını çizdi. “İstanbul Süreci"nin önemine dikkat çeken Ahmet Davutoğlu, Kazakistan’ın katkılarından dolayı bu ülkenin yetkiline teşekkür etti.

Davutoğlu coğrafi, siyasi ve kültürel yakınlık ve ortak tarih nedeniyle, Afganistan'da meydana gelen olayların bölgesel ortakları bir şekilde etkilediğini; bu nedenle, Afganistan'da istikrar ve barışa katkı sağlamanın bölgenin yararına olduğu beyan etti.

İstanbul sürecinin diğer bölgesel girişimlere rakip olmadığının altını çizen Davutoğlu, bölgenin istikrarı için her türlü girişimi desteklediklerini ifade etti. Afganistan’da güven arttırıcı önlemler maddelerinde büyük başarı sağlandığını ifade eden Dışişleri Bakanı, Almatı zirvesi ile birlikte bu maddelerin hayata geçirilebilecek duruma geldiğini söyledi.
Ortak hareket etmenin önemine vurgu yapan Davutoğlu, Afganistan’ın son derece kritik bir dönemden geçtiğini hatırlattı.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu ayrıca Afgan hükümetinin barış çabalarının ve 2014 yılında ülkede yapılacak Devlet Başkanlığı seçimlerinin hayati önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

Intercontinental Otel’de başlayan toplantı Kazakistan ve Afganistan’ın eşbaşkanlığında devam ediyor. Toplantının açılış konuşmasını Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov yaptı.

Konferansa Türkiye’nin yanı sıra, bölge ülkeleri olarak, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tacikistan ve Türkmenistan katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası