Ege Postası
Geri

Davutoğlu: Esed rejimi kendinden eminse BM heyeti inceleme yapabilmeli

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de önceki gün düzenlenen kimyasal saldırıda bin 200 civarında insanın öldüğü yönünde bilgilere sahip olduklarını söyledi. Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile ortak basın toplantısı...
Davutoğlu: Esed rejimi kendinden eminse BM heyeti inceleme yapabilmeli
Haberler / Dünya
22 Ağustos 2013 Perşembe 11:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de önceki gün düzenlenen kimyasal saldırıda bin 200 civarında insanın öldüğü yönünde bilgilere sahip olduklarını söyledi. Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile ortak basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, BM denetçilerinin saat bile kaybetmeden bölgede inceleme yapmasını istedi.

İranlı mevkidaşını arayarak, Suriye rejiminin bu incelemeye engel çıkarmaması yönünde ağırlık koyması ricasında bulunduğunu belirten Davutoğlu, şöyle devam etti: "Kendilerinden eminlerse, bu büyük insanlık suçunu kendilerinin işlemediğini iddia ediyorlarsa BM heyeti derhal, saat bile kaybetmeden bu bölgeye gitmeli ve bu incelemeyi yapmalılar. Bu yapılmadığı takdirde, uluslararası toplum Doğu Avrupa’da geçmişte nasıl tavır takındıysa aynı tavrı Ortadoğu halklarına saygının gereği olarak takınması zarurettir. Aksi takdirde bugün kimyasal silah ve benzer saldırılara müsamaha gösterilirse yarın daha büyük ölçekli facialarla karşı karşıya kalırız."

Sadece Mısır ve Suriye değil, Ortadoğu halklarının huzuru, istikrarı, özgürlüğü için geleceğinin belirlendiği kritik yıllardan geçtiklerini belirten Davutoğlu,Türkiye ve AB’nin demokratik talepler konusunda senkronize mesajlar vermesi gerektiğini dile getirdi.

Alman bakan Westerwelle ise Suriye'deki kimyasal silah denetçilerinin tüm ülkede inceleme yapabilecek yetkiyle donatılmasını istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası