Ege Postası
Geri

Dede Korkut Eğitim Programı öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak

Türkçe Konuşan Ülkeler Parlamento Asamblesi(TürkPA), üye ülke parlamentolarına öğrencilerin karşılıklı engelsiz eğitimi için teklif sundu. Dede Korkut Eğitim Programı Projesi(DKEPP) çerçevesinde Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan...
Dede Korkut Eğitim Programı öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak
Haberler / Dünya
25 Temmuz 2013 Perşembe 09:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkçe Konuşan Ülkeler Parlamento Asamblesi(TürkPA), üye ülke parlamentolarına öğrencilerin karşılıklı engelsiz eğitimi için teklif sundu. Dede Korkut Eğitim Programı Projesi(DKEPP) çerçevesinde Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan parlamentolarına yapılan başvurunun onaylanması durumunda söz konusu ülkelerin öğrencileri eğitimde alanında büyük bir engeli aşmış olacak.
Azerbaycan'ın başkanti Bakü'de konuya ilişkin basına açıklamalarda bulanan TürkPA Genel Sekreteri Ramil Hasanov, ülke parlamentolarının DKEPP'e uygun düzenlemeler yapmalarının önemine dikkat çekti. Hasanov, söz konusu projeyle Türkçe konuşan ülkelerdeki öğrencilerin, Erasmus programına benzer engelsiz eğitim alma hakkı elde edeceklerini ifade etti.
Hasanov, programda TürkPA’ya üye olan ülkelerin birinde eğitim alan öğrencinin diplomasının diğerlerinde tanınması, eğitiminin kalan kısmını başka bir Türkçe konuşan ülkede devam etmesi gibi kolaylıkların yer aldığını bildirdi.
Yüksek Öğretim Kurumu'nun(YÖK) da destek verdiği DKEPP, bu yıl İstanbul’da düzenlenen TürkPA Asamblesi tarafından da onaylanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası