Ege Postası
Geri

Dedelerinin geleneğini sürdürüyorlar

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Ilıca mahallesi sakinleri, dedelerinin yıllar önce başlattığı toplu bayramlaşma törenini 2006 yılından bu yana yeniden düzenlemeye başlayarak geleneksel hale getirdi. Başkan Dalgıç da katıldı
Dedelerinin geleneğini sürdürüyorlar
Haberler / İzmir
4 Eylül 2017 Pazartesi 11:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2006 yılından bu yana, her yıl Kurban Bayramı'nın üçüncü günü bir araya gelen Ilıcalılar, dedelerinin, babalarının başlattığı toplu bayramlaşma törenini yaşatmanın gururunu bu yıl da yaşadı. Ilıca'daki eski taş iskelede bulunan Ilıca Kafe'de bir araya gelen her yaştan Ilıcalı'nın bayramlaşma törenine CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da katıldı. Belediye Başkanı Dalgıç, 92 yaşındaki en yaşlı Ilıcalı Rebia Culum'un elini öperek bayramını kutladı. Yaşlısı, genci, çocuğu, torunuyla bir araya gelen Ilıcalılar, bayramlaşmanın ardından da toplu fotoğraf çekildiler.

"ÇOK GÜZEL BİR TABLO"

Başkan Muhittin Dalgıç, Ilıca'nın, Çeşme'nin en güzel mahallelerinden birisi olduğunu vurgulayarak, "Ilıca'da gelenek haline gelen bu bayramlaşma töreni gerçekten çok güzel. Ben de fırsatım oldukça katılıyorum. Bütün yaşlılarımız, gençlerimiz, çocukları ve torunları bir araya geliyorlar. Çok güzel bir tablo. Tadına doyulmaz bir bayram günü yaşıyoruz" diye konuştu.

En yaşlı Ilıcalı Rebia Culum'un oğlu olan, üç kitabı bulunan Çeşmeli Yazar Mehmet Culum da toplu bayramlaşma töreni ile örnek alınması gereken bir paylaşımda bulunduklarını belirterek "Biz Ilıcalılar, 2006 yılından bu yana, geleneksel olarak, Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde, eski taş iskelede toplanıyoruz. Hem bayramlaşıyor hem de uzun zamandır birbirini göremeyen arkadaşların görüşmesini sağlıyoruz. Her yıl katılım giderek artıyor. Hep birlikte biraraya gelerek bayramlaştığımız için Ilıcalılar olarak çok mutluyuz. Geleneksel hale getirdiğimiz bu bayramlaşma önümüzdeki yıllarda da büyüyerek sürecek" dedi.

Ilıcalıların toplu bayramlaşma töreni, yaşamını kaybeden eski Ilıcalılar için lokma dökülmesi ile sona erdi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası