Ege Postası
Geri

Delican 1 yılı Ege Postası'na anlattı

3 Temmuz 2014’te atandığı AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda 1 yılını geride bırakan Bülent Delican, Ege Postası’na bu bir yılı değerlendirdi. Delican il başkanlığında yaptıklarını, yapmaya çalıştıklarını, temel felsefesini anlattı. Delican’ın bir yıla yönelik özeleştirisi İzmirlilerle ve teşkilatla daha fazla buluşamaması oldu.
Delican 1 yılı Ege Postası'na anlattı
Haberler / Yerel Politika
8 Temmuz 2015 Çarşamba 10:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 3 Temmuz 2014’te atandığı AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda 1 yılını geride bıraktı.
Genel Merkez’in 7 Haziran seçimleri sonrası göreve devam dediği Delican, Ege Postası’na geride kalan 1 yıllık görev süresini değerlendirdi. Delican il başkanlığında yaptıklarını, yapmaya çalıştıklarını, temel felsefesini anlattı, özeleştiri de yaptı.

Delican bir yılı şu sözlerle anlattı;

‘GÖNÜLLERE GİRİN’ TEMEL İLKEM OLDU
·       Çok yoğun bir yıldı. Görev bize verildikten sonra hızlı bir başlangıç yaptık. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız “İzmir’de gönüllere girin gönül alın” demişti bana. Benim temel ilkem oldu bu…Bu ilkeyle çalıştım bir yıldır. Çalışma prensibimin temeli oldu bu sözler. Daha sonra Başbakanımızın da verdiği katkılarla bugüne kadar yol aldık.
 
·       Yönetimleri oluşturduktan sonra yürütme kuruluyla Vali Bey’e gittik. Ondan sonra beni hiçbir resmi kurumda görmediniz. Bu bir prensip kararıydı. Çünkü biz kendi işimizi yapan teşkilatların sorunlarını çözen bir anlayışta olduk. Hiçbir devlet dairesinde ya da kamu kuruluşunda olmadık. 
 
·       Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadık. Güzel bir miting yaptık. En kalabalık mitingi yaptık İzmir’de…Cumhurbaşkanımız çok memnun oldu.Kongre takvimimiz başladı. Yoğun bir mesai verdik. İlçelerle tek tek Ankara’ya gittik. Sonra il kongremiz oldu. Genel Merkezimiz benimle devam etme kararı aldı. Başbakanımız vatandaşın sesine kulak vermemizi istedi. Biz de hep bunu yaptık. Genel seçim sürecinde temayül yoklamaları yaptık, aday belirleme sürecinde Ankara’da görüşmeler yaptık. İzmir’in genel profilini anlattık. Hızlı bir şekilde SKM kurduk. Umduğumuz beklediğimiz olmadı ama milli iradenin kararı bizim için önemli.
 
·       Bu bir yıl içinde ana temel gündemimiz seçim sandık oldu. Hem kendi içimizde seçimler hem de iki büyük seçim yaşadık.


 
HOŞGÖRÜ VE UZLAŞI TEMEL FELSEFEMDİ
 
·       İzmir’le ilgili her konuda fikrimizi belirttik. İzmir’in Türkiye’nin temel değerleriyle hiçbir çekincemiz olamaz. Özellikle dikkat ediyorum buna. Ayrıştırmaya karşıyız. Hoşgörü ve uzlaşı temel felsefemiz oldu. Kavga etmedik. Kavga sonuç getirmez. Uzlaşma önemliydi. İzmir’de bunu uygulamaya çalıştık. Her sorunun çözümü olur, yeter ki iyi niyet olsun. Bizim manevi ve ülke değerlerimiz her şeyin üstündedir. Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmez birinci şartımız. Siyasetimiz bu yönde oldu. Ayrıştırmaya kamplaşma karşıyız.Büyük Türkiye hedefimiz var. Çocuklarımızın çok daha iyi yaşaması için mücadele ediyoruz. Bu mücadele bizim için olmazsa olmaz.
 
·       İzmir’de belediyede yapılan yanlışları ortaya koymaya çalıştık bir yıl boyunca. Köy mallarının satışının durdurulmasına yönelik ciddi mücadelemiz oldu. Başarılı da olduk. Bugün kimse bunu konuşmuyorsa AK Parti olarak gösterdiğimiz duruşla oluştu bu. Büyükşehir Belediyesi’nin bir çok yanlış uygulamasını dile getirdik. Geri adım atmadık. Yaptıklarımızı hep kamuoyuyla paylaştık. Karşılık bulanlar çözüldü. Karşılık bulmayanlar oldu. Bunları da Ankara’ya taşıdık. İzmir’e dair yapılması gereken konuları bakanlıklarımıza ilettik.
 
·       7 belediyemiz var.  AK Parti’nin duruşunu çalışma prensibini başkanlarımız iyi biliyor. Başarılı çalışmalar yaptılar. Biz de yakinen takip ediyoruz. İstişare içindeyiz sürekli…
 
İZMİR TASAMIZ
 
·       İzmir adına ne yapabiliriz bir yıl  içinde hep düşündüğümüz şey oldu. Bizim için en önemli ilkelerden biri İzmir’e nasıl katkı koyarız oldu. Bundan sonraki il başkanlığı sürecinde de bu anlayış sürecek. İzmir için ne yaparız bizim tasamızdır. Vatandaşın derdi bizim derdimiz oldu.Bir şeyleri değiştirmek değil daha güzel bir İzmir için mücadele ettik.  Birlikte yapalım önerimiz oldu. Çoğuna karşılık bulamadık. Biz bu çağrılarımıza devam edeceğiz.
 
 
·       Bu bir yılda siyasetin dilinin daha hoşgörü olması için mücadele ettik. İzmir’in ılıman havasına uygun dil kullanıyoruz.
 
·       Bir hedefimiz davamız var. Büyük Türkiye yolunda inancımızla değerlerimizle yürüyoruz. Hedefimizin inancımızın erezyona uğramaması adına çalıştık. Teşkilatın birbiriyle daha fazla bir arada olmasını hedefledik. Teşkilatlara fitne fesatın girmemesi için çalıştık. Siyasi partilerde belli bir süre sonra herkese kucak açtığınız için sizle aynı düşüncede olsun veya olmasın kendi çıkarları f,kirleri doğrultusunda yürümeye çalışanlar oluyor. Ferdi değil de kolektif şekilde yürünmesine dikkat ettik. Ferdi olarak burada kimse siyaset yapamaz. Disipline uyarak siyaset üretilmesi gerek. Elimizden geldiği ölçüde bu saydıklarımı iyileştirmeye çalıştık.
 
·       Sandık yönetim kurullarını kurmamız gerekiyor. Üzerinde durmuş olmamıza rağmen 30 ilçede tam manasıyla gerçekleştiremedik. Amacımız 3+3+3+…3 Ana kademe 3 gençlik ve 3 kadın kollarından oluşuyor sandık kurulu. Oluşturacağımız mahalle başkanlarının koordinasyonunda o mahallede sandıkta kim kime oy vermiş. Biz o insanlarla konuştuğumuzda AK Parti’yi anlattığımızda başarılı olacağımıza inanıyoruz.


 
KENDİMİZİ ANLATAMADIĞIMIZ KİTLE VAR
 
·       İzmir’de ulaşamadığımı kendimizi anlatamadığımız büyük bir kitle var. Niye ulaşamadık. Toplumuzda belli iletişim araçları bire bir temastaki iletişimi vermiyor. Bire bir temas önemli. Bizim isteğimiz halka kendimizi bire bir anlatmamız. Burada bu sandık kurulu devreye girecek. O yüzden sandık kurullarına önem veriyorum. Sadece sandıkla ilgiliymiş gibi geliyor ama değil. İnşallah bundan sonra bu konuda başarılı olacağız.
 
·       Disiplin benim için çok önemli. Siyasi partilere gönüllülük esasıyla girersiniz. Partiye adım attığınızda üye olduğunuzda o partinin sorumluluklarınızı kabul etmiş oluyorsunuz. Görev almak demek ciddi bir sorumluluk almak demektir.  Bunları yaparken disiplinli çalışmak önemli. Herkes aldığı görevi yerine getirecek. Ben bir yılda bunu oluşturmaya çalıştım.
 
·       Dini ve milli bayramlar önemli. Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhuriyet konserimiz olacaktı. Bunu busene gerçekleştireceğiz. Niye yapıyoruz. Halkımızın birlikteliği için olması gereken şeyler. Siyasi partiler buna önem vermeli. Teşkilatımızla bayramda bayramlaşacağız. Bizi biz yapan değerlerin arkasında olmaya çalıştım, olmaya da devam edeceğim.
 
İZMİRLİLERLE VE TEŞKİLATLA DAHA FAZLA BULUŞMAK İSTİYORDUM

·       Özeleştirim bir yıla yönelik şu olur; Özellikle bir yıl içinde çok fazla seçim temposundan dolayı hem teşkilatla hem de İzmir halkıyla daha fazla buluşmak istiyordum bunu sağlayamadım. Müthiş bir yoğunluk vardı. Tabiri caizse geldiğimden beri nefes almadan çalıştım. Çalışmaktan asla kaçmam. İşlerin üzerine gittiğinizde rahat uyursunuz. İşleri gözünüzde büyütürseniz mücadeleden kaçarsınız. Her sabah kalktığımda şu işin üzerine yürüyeyim inancıylayım. Her sabah kalktığımda daha fazla işi çözme gücünü kendimde buluyorum. Bundan sonra ağılıklı olara daha fazla teşkilatla vatandaşlarla olacağım.
 
·       En özel an ilk başlangıç anıdır. Cumhurbaşkanımızın bana görevi vermesi anını hiçbir zaman unutamam.
 
AİLEMİ İHMAL ETTİM
 
·       Ailemi zaman zaman ihmal ettim. İki çocuğum var. Ailesel olarak anne baba kardeşlerim birlikteyiz. Doğum günü olsun önemli günler olsun bir araya geliriz. Bazen annemi ihmal ettim eşimi çocuklarımı ihmal ettim. Çocuklarımı 3 hafta görmediğim oldu. İnandığımız bir dava var. Anlayışla karşılıyorlar. Nöbet tutan bir asker gibi hizmet verdiğimi düşünüyorum. Onlarda beni anlıyor.Kendime zaman ayırma durumu yok. Kitap okumayı seviyorum ama zamanım kalmıyor.
 
·       Başarı başarısızlığı rakamlarla ölçmek doğru değil. Siz çalışın ama vatandaşın bir takdiri var. Biz planlı bir şekilde üzerimize düşeni yaptık. Oy halkın kararı. Böyle bir takdir gösterdiler vatandaş... Partimizin ülke genelindeki oy kaybı İzmir’de de oldu. İzmir’de daha farklı bir algı oldu. Bunu bir bütün olarak görmek lazım. Biz özveriyle çalıştık. Üzerimize düşeni yaptık. Vicdanen rahatım. Her sabah kalktığımda şunu şunu yapacağım dedim. Yaptım. Sahada ciddi anlamda AK Parti vardı. Büyükşehir’le ilgili konularda hiç geri adım atmadık. Eşinizi çok seversiniz ama bazen tavır yaparsınız bu doğaldır. Seçmen de bize bu dönem bir tavır koymuş olabilir.

KIRILDIĞIM İNSANLAR OLDU
 
·       Kırıldığım insanlar oldu. Çok güvendiğimiz asla bunu söylemez dediğim insanlar polemiklere girdi. Bu üzücü. Yakın gördüğünüz isimlerden bunların gelmesi üzücü. Siyaset bunlar yaşanabiliyor. Önemli olan partinin devamlılığı…

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası