Ege Postası
Geri

Delican'dan tarikat açıklaması

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Twitter üzerinden tarikatlara yönelik attığı ve tepki çeken tweetiyle ilgili mesaj yayınladı.  Tweet attı, tepki geldi, sildi!
Delican'dan tarikat açıklaması
Haberler / Yerel Politika
4 Ağustos 2016 Perşembe 14:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Twitter hesabından "Bu ülkede tarikatların kanrıdacağı bir millet yok.Milletimiz çok uyanık" mesajı atttı.

Delican'ın attığı mesaja sosyal medyadan tepki yağdı. 

Delican gelen tepkiler üzerine kısa bür süre içinde mesajı silerken, hesabından bir açıklama yaptı ve Irak'ta Saddam döneminde devleti ele geçiren bir 'cemaat' olan Kesnizani tarikatını işaret ettiğini söyledi.

Delican mesajının sonunda demokrasi nöbetindeki konuşmasının görüntü kayıtlarını da yayınladı. Delican, meydanda yaptığı konuşmada FETÖ'yü Irak’ta Saddam Hüseyin’in devrilmesine neden olan Kesnizani Tarikatı’na benzetti.

Delican'ın mesajı şöyle;
“Konak Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde konuşmam esnasında görevli asistanın benim yerime attığı twitte teknik bir hata olmuştur. Milletimize bomba yağdıran FETÖ çetesini kastettiğim bölümde verdiğim örnek üzerinden kullandığım bazı kelimeler yanlış aktarılmıştır. Bahse konu konuşmada verdiğim örnek Irak'ta Saddam döneminde devleti ele geçiren bir 'cemaat' olan Kesnizani tarikatıyla ilgilidir. Hal böyleyken birlik beraberliğin zirve yaptığı şu dönemde sehven yazılan kelimeyi cımbızlayıp başka yere çekmek sürecin ruhuna ihanettir. Görevli tarafından yanlışlıkla atılan tweeti  anında düzeltmemize rağmen art niyetli paylaşımların sürmesi öküzün altında buzağı aramaktır. Kaldı ki tarikat bize göre yoldur. Allaha (cc) yani hakka giden yoldur Kim bu yolun yolcusuysa ona selam olsun.  Bu yol hepimizin yoludur. Başkomutanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın dilinden düşürmediği o şarkının dizelerinde olduğu gibi, "Beraber yürüdük biz bu yollarda” Yaptığım konuşmaya ilişkin halen tereddüdü olanlar varsa onlar için  konuşmamın tam kaydını yayınlıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası