Ege Postası
Geri

Demirci'den Bosna'ya geziyle sevgi köprüsü kuruldu

Manisa'nın Demirci ilçesine kurulu Demirci Eğitim ve Kültür Derneği, Sultanlar A.Ş. ile ortaklaşa olarak Bosna-Hersek'e gezi düzenledi. Dernek üyeleri ve farklı meslek gruplarından 17 kişinin katıldığı dört günlük gezide ilk olarak,...
Demirci'den Bosna'ya geziyle sevgi köprüsü kuruldu
Haberler / Güncel
25 Eylül 2013 Çarşamba 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Manisa'nın Demirci ilçesine kurulu Demirci Eğitim ve Kültür Derneği, Sultanlar A.Ş. ile ortaklaşa olarak Bosna-Hersek'e gezi düzenledi. Dernek üyeleri ve farklı meslek gruplarından 17 kişinin katıldığı dört günlük gezide ilk olarak, merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in kabrinin de yer aldığı Kovaçi Şehitliği ziyaret edildi. Baş Çarşı ve Saraybosna’nın diğer tarihî mekanları gezildi. Bunlar arasında Osmanlı eserleri Gazi Hüsrev Bey Camisi, Hünkar Camisi ve 1. Dünya Savaşı’nı başlatan suikastın düzenlendiği Latin Köprüsü de yer aldı. Osmanlı’dan esintiler taşıyan Bosna-Hersek mutfağının lezzetlerini de tadan heyet, ayrıca Saraybosna’daki Uluslararası Burç Üniversitesi ve Burç Koleji’ni ziyaret etti.

Katılanlar, oldukça renkli ve eğlenceli geçen geziden duydukları memnuniyeti dile getirirken kendilerini en çok etkileyen manzaranın ise geçen 20 yıllık süreye rağmen kaybolmayan, savaştan kalma kurşun izleri ve Bosnalıların yüreklerindeki savaş yorgunluğu olduğunu ifade etti. Kardeş ülke olarak görülen ve Osmanlı mirası üzerinde yer alan Bosna’daki gezinin kendileri için çok anlamlı ve güzel geçtiğini ifade eden katılımcılar, hem ülke hem de fert olarak kendilerine çok büyük görev düştüğünü idrak ettiklerini dile getirdi.

Gezi Heyetinden Av. Rahmi Argun, Türkiye’nin bu ülkeye yönelik destek faaliyetlerinin önemini yerinde gördüklerini, bazı belediyeler, sivil toplum kuruluşları, TİKA, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından yapılan ve kamuoyuna aksetmemiş birçok faaliyetten haberdar olduklarını anlattı. Av. Argun, “Bosna’da hiç yabancılık hissetmedik, Bosna’nın bizden, bizim de Bosna’dan farkımız yok.” dedi. Tarih öğretmeni Muhammed Said Çil de Bosna Hersek'in tarih ve kültür yapısına hayran kaldığını ifade ederek, Bosna'nın Osmanlı'nın yetimi olarak adlandırıldığını, izlerini günümüze kadar taşınmasından dolayı duygulandığını söyledi. Çil, gezinin çok faydalı olduğu belirterek, "Bosna'nın hem ekonomik, ticaret ve iş hayatını inceleme fırsatı hem de Bosna'da bulunan Türk okulları ve Türk üniversitesini yakından tanıma imkanı bulduk. Bosna-Hersek’in doğal yapısıyla Karadeniz Bölgesi'ni, tarihî mekanları itibariyle de Bursa gibi Osmanlı kentlerini anımsatıyor ve mutlaka gezilmesi gerekir. Ayrıca Bosna’da çekilen acılar, Osmanlı’ya duyulan hasreti ve ecdadımızın hatırasını sahiplenmeyi beraberinde getiriyor. Duygu dolu anlar yaşadık.'' şeklinde konuştu.

Sultanlar A.Ş. Genel Müdürü Sami Tunç ise Bosna’nın Türk milletinin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu, bu sebeple gezi noktası olarak özellikle tercih edildiğini belirtti. Bu tür kültür gezilerinin ufuk açtığını, dünyayı ve Türkiye'nin durumunu farklı bir açıdan gözlemlemeye imkan sağladığını vurgulayarak, ilerleyen günlerde benzer gezilere devam edileceğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası