Ege Postası
Geri

Demirci kardeşler sosyal medya sayesinde ayakta

İzmir'deki Kemeraltı Çarşısı'nda babaları Süleyman Akdemir'den devraldıkları mesleği sürdüren demirci kardeşler Ali Akdemir ve Ömer Akdemir, sosyal medya sayesinde sipariş ve müşterilerini arttırdı. Ömer Akdemir, birkaç yıl öncesine kadar durma noktasına gelen işlerinin, facebook'ta kurdukları grup sayesinde bir anda açıldığını söyledi.
Demirci kardeşler sosyal medya sayesinde ayakta
Haberler / İzmir
1 Eylül 2018 Cumartesi 10:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın son demirci ustaları Ali Akdemir ve Ömer Akdemir, babaları Süleyman Akdemir'den devraldıkları mesleği sürdürüyor. Kendini bildiğinden beri bu işi yaptığını anlatan kardeşlerden Ömer Akdemir, "Artık işin şekli biraz değişti. Özel yapım el dövmesi bıçaklar, paslanmaz bıçaklar yapıyoruz. Daha çok kamp yapanlar için kamp baltaları ve özel bıçaklar imal ediyoruz. Aslında işlerimiz azalma dönemine girmişti ama sonra internet çıkınca, Türkiye'nin her yerine ürün göndermeye başladık. Sosyal medyayla beraber sipariş almaya başladık ve işlerimiz açıldı. Türkiye'nin dört bir yanına, kurduğumuz facebook grubu aracılığıyla iletişime geçip, sipariş gönderiyoruz" dedi.

"BİR GELENEK OLARAK SÜRDÜRÜYORUZ"

Baba mesleğini devam ettirdiklerini belirten Ömer Akdemir, "Babam Konya'dan 1955 yılında İzmir'e gelmiş. Bu meslek, babamın ustasının ustasından yani Osmanlı Devleti zamanından beri devam ediyor. Baba mesleğini bir gelenek olarak sürdürüyoruz. Aynı zamanda ben meslek lisesine gidip bu işin teknik eğitimini de aldım" diye konuştu.

Bıçak yapımını anlatan, yalnızca bıçak sulama işleminin bile 5.5 saat sürdüğünü dile getiren Akdemir, "Fırın 1.5 saat içinde bin 70 dereceye çıkıyor, malzeme burada 20 dakika kalıyor. Sonra soğutulup, 190 derecede 2 saat kalıyor. Tekrar soğutulup 2 saat daha kalıyor. Toplamda 5.5 saat sadece sulaması sürüyor. N 690 ismi verilen paslanmaz çelik malzemesi kullanarak yapılmış bir kamp bıçağı 300 TL civarına satılıyor. Bu tarz bıçakların üretiminde vakum fırınları kullanıyoruz. Bizim yaptıklarımızın fiyatları diğer ürünlere göre yüksek. Bunların emsalleri Avrupa'da birkaç bin dolardan satılıyor. Kalite çok iyi olmasına rağmen Avrupa'ya göre çok ucuz. El işçiliğiyle yapılmış bir dövme balta sapını Avrupa'da almaya kalksanız 2 bin dolar ödemeniz gerekir" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası