Ege Postası
Geri

Demirtaş HDP il kongresine katılacak

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) İzmir İl Kongresi, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla 21 Aralık Pazar günü yapılacak.
Demirtaş HDP il kongresine katılacak
Haberler / Yerel Politika
19 Aralık 2014 Cuma 17:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Uluslararası Fuar Alanı 4 no'lu holde yapılacak olağan il kongresi öncesinde, Parti Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Üsterci ve parti yöneticilerinden Pınar Türk, birlikte basın toplantısı düzenledi. HDP İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıda, yeni ve genç bir parti olduklarını dile getiren Coşkun Üsterci, yaklaşık 1.5 yıl önce yapılan atama yönetimler ile çok önemli iki seçim süreci geçirdiklerini belirterek, "Yerel seçimlerde İzmir'in bütün içelerinden aday gösterdik ve seçmenlerin kendilerine en yakın hissettikleri partiye oy tercihini en iyi yansıttıkları belediye meclis üyeliği seçimlerinde İzmir toplamında partimiz 98 bin 845 oy aldı. Bu oy miktarı il düzeyinde seçmen sayısının yüzde 3.78'ine denk geliyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise HDP'nin adayı Eş Başkanımız Selahattin Demirtaş, İzmir toplamında 187 bin 405 oy aldı ve oranımız yüzde 7.95'e yükseldi. Kısacası oy sayısında yüzde 89.60'lık, oy oranında ise yüzde 110'luk bir artış gerçekleştirmiş olduk. Yeni kurulmuş ve örgütlenmesini henüz tamamlayamamış bir parti için bu oranlar oldukça büyük bir başarıdır" dedi. İzmir'de 19 ilçede kongrelerini gerçekleştirdiklerini kalan 11 ilçede ise ocak ayı sonuna kadar tamamlayacaklarını belirten Üsterci, "Tüm İzmirlileri HDP'de örgütlenmeye, yeni yaşamın öznesi olmaya çağırıyoruz" dedi. Basın toplantısında ayrıca İzmirliler kongreye davet edildi.

Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası