Ege Postası
Geri

Demirtaş İzmir'e geliyor

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 22 Ağustos Cumartesi günü İzmir'e gelerek medya temsilcilerinin yanısıra, işveren ve işçi kesimleri, meslek örgütlerini ziyaret edecek. Tek günlük mesai: İşte programı
Demirtaş İzmir'e geliyor
Haberler / Politika
18 Ağustos 2015 Salı 10:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HDP Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin yüzde 10.32 oy aldığı İzmir'de 'Barış toplantısı' yapacak. Cumartesi günü Tepekule Kongre Merkezi'nde saat 17.00'da yapılacak toplantıya yaklaşık 1000 kişi davet edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü, güvenlik endişesiyle davetiyelerin isme gönderilmesini istedi. Toplantıya sendikalar, yöre dernekleri, Alevi Bektaşi dernekleri ve akademisyenler çağrıldı. Günboyu İzmir'de olacak Demirtaş, medya temsilcileriyle kahvaltı yapacak, işadamlarını, esnafı, sendikaları, meslek örgütlerini, ziyaret edecek. HDP İzmir Eş İl Başkanı Cavit Uğur, toplantıyı barış konusundaki ısrarlarını anlatmak için düzenlediklerini belirterek, şöyle dedi:

"Türkiye'de 7 Haziran sonrası yeni bir siyasi tablo ortaya çıktı. Ancak Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidar hırsı bir dizi hamle ile karşılaştı. Çatışmalı sürecin ardından erken seçim yoluyla yeniden iktidarı tek başına elde etme çabası içine girdiler. Biz seçimden kaçmıyoruz ama seçimin toplumsal ve ekonomik maliyeti var. Türkiye'nin normalleşme düzlemine geçmesi gerekiyor. Demirtaş'ın İzmir'e gelişi özel olarak bunu hedefliyor. HDP'nin barışta ne kadar ısrarlı ve kararlı olduğu anlatılacak." 



İzmir'de 'Barış Bloğu'ndan miting hazırlığı
 
İzmir'deki 'Barış Bloğu', '1 Eylül Dünya Barış Günü'nde miting yapmaya hazırlanıyor. Mitingin İstanbul'daki gibi sadece HDP eksenli olmaması için katılım geniş tutuluyor. Barış Bloğu'nun İzmir Sözcüsü Cem Terzi, "Şehit aileleri de gelsin istiyoruz" dedi. 

Barış Bloku'nun Bakırköy Halk Pazarı'nda 10 Ağustos'ta düzenlediği barış mitinginde sadece HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşmacı olması bloğa yönelik eleştirileri beraberinde getirdi. İzmir'de kurulan 'Barış Bloğu'nun 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı barış mitinginde Demirtaş konuşmayacak. Barış Bloğu'nun İzmir Sözcülüğü'nü yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Cem Terzi, mitingin tek sloganının 'Barış istiyoruz' olacağını, sadece bloğun üzerinde güvercin olan bayrağının taşınacağını belirterek, şunları söyledi: 

"İstanbul'da sadece HDP eş Genel Başkanı Demirtaş'ın konuşmuş olması sıkıntı yarattı. O nedenle organizasyonu geniş katılımla gerçekleştirmek için bir aydır her salı toplantı yapıyoruz. Mitinge kadar da yapmaya devam edeceğiz. Mitinge bütün bileşenler katılacak. Toplumun tüm kesimlerine uzanacağız. Şehit aileleri de gelsin istiyoruz. Bizim kapımız herkese açık. Kimin elinde silah varsa ondan vazgeçilsin. İnsanlar ölmesin tek derdimiz bu." 
(Elif DEMİRCİ-DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası