Ege Postası
Geri

Demirtaş'tan erken seçim açıklaması

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş "Taşların yerine oturması için yeni bir seçim gerekiyor. Koalisyon kurulabilir ama asla uzun ömürlü olmaz" dedi.
Demirtaş'tan erken seçim açıklaması
Haberler / Politika
1 Temmuz 2015 Çarşamba 17:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş , gazetecilere yaptığı açıklamada, "Taşların yerine oturması için yeni bir seçim gerekiyor. Koalisyon kurulabilir ama asla uzun ömürlü olmaz. AKP - MHP koalisyonu kurulabilir meşrudur ama sürdürülemez. AKP ve MHP niyet itibariyle  savaş koalisyonu kurmak istiyor ama başarabileceklerini sanmıyorum" dedi. Demirtaş Meclis Başkanlığı'nın MHP eliyle AKP'ye verildiğini dile getirerek şöyle konuştu: "Koalisyonda da bu denklemde yürüyor."

Demirtaş: Bu sonuç MHP'ye hayırlı olsun

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM Başkanlığı'na AKP Sivas milletvekili İsmet Yılmaz'ın seçilmesinin ardından yaptığı ilk yorumda "Bu sonuç MHP'ye hayırlı olsun" dedi.

 Meclis Başkanlığı seçiminin sonuçlanmasının ardından siyasilerden oldukça dikkat çekici yorumlar geldi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, seçimin 4. turunda AKP adayı İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanı seçilmesinin ardından "Bu sonuç MHP'ye hayırlı olsun" dediği belirtiliyor. Ankara kulislerine yansıyan haberlere göre Demirtaş, HDP grubundan 50 milletvekilinin Deniz Baykal'a oy verdiğini MHP'lilerin de oy vermesi durumunda ve seçilmesini sağlamaya çalıştıklarını, 30 vekilin ise boş oy kullandığını söyledi.
MHP lideri Devlet Bahçeli, en çok oy alan iki adayın kalacağı dördüncü seçim turu için yaptığı açıklamalarda, önce "HDP Baykal'a destek açıklarsa biz oy vermeyiz" demiş, ardından da MHP grubunun "geçersiz oy kullanacağını" söylemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası