EGEPOSTASI- Buca Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, önceki dönem Belediye Başkanı Erhan Kılınç ve CHP Buca eski İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'nın tutuklanmasının yankıları sürmeye devam ederken, tepkiler çığ gibi büyüyor.
CHP'li isimlerden ardı ardına açıklamalar gelirken, bir açıklama da İzmir Milletvekili Deniz Yücel'den geldi.
Yücel, yaptığı açıklamada; çağrıldığı takdirde ifade vermeye gidebilecek kişilerin şafak baskınlarıyla gözaltına alınmasının ve 'gizli tanık beyanlarına' dikkat çekerek, 'hukuk devleti' vurgusu yaptı. Yücel, Somut deliller yerine 'duydum', 'öyleymiş' türünden iddialarla tutuklamak; hukuk devletinde kabul edilebilecek bir uygulama değildir" ifadelerine yer verdi.
Açıklamasının devamında hukuki sürecin partiyi yıpratmaya yönelik bir adım olduğunu savunan Yücel, "İspata muhtaç gizli tanık beyanlarıyla itibarsızlaştırılan, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler değil; hukuk devleti ilkesi ve adalete duyulan güvendir" dedi.
Yücel'in açıklamasının tam hâli şu şekilde:
"Çağrılsa ifadeye gidecek insanları şafak baskınlarıyla gözaltına almak, günlerce ifade vermek için bekletmek ve somut deliller yerine "duydum", "öyleymiş" türünden iddialarla tutuklamak; hukuk devletinde kabul edilebilecek bir uygulama değildir.
Buca Belediyesi soruşturmasında yaşananlar tam olarak budur. İspata muhtaç gizli tanık beyanlarıyla itibarsızlaştırılan, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler değil; hukuk devleti ilkesi ve adalete duyulan güvendir.
Hukuku araçsallaştırarak yapılan siyasi operasyonlar iktidar yürüyüşümüze asla engel olamayacak. Başta Buca Belediye Başkanımız Görkem Duman olmak üzere dün tutuklanan tüm yol arkadaşlarımızın en kısa sürede özgürlüklerine kavuşmalarını diliyoruz."