Denize girenler kulaklara dikkat
Özel Bodrum Hastanesi KBB Uzmanı Opr. Dr. Levent Dereköylü, serinlemek için deniz veya havuzları tercih edenlerin, kulak ve burunlarına su kaçmaması için dikkati olmasını istedi. Deniz suyunun temiz olması halinde sinüsleri açtığını ve...
Özel Bodrum Hastanesi KBB Uzmanı Opr. Dr. Levent Dereköylü, serinlemek için deniz veya havuzları tercih edenlerin, kulak ve burunlarına su kaçmaması için dikkati olmasını istedi. Deniz suyunun temiz olması halinde sinüsleri açtığını ve gönül rahatlığıyla girilebileceğini belirten Dereköylü, havuzun ise kulağında problem olan kişiler için zararlı olduğunu, özellikle sinüzit ve alerjik nezle hastalıkları olanların çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
Opr. Dr. Dereköylü, "Kulak zarı delik olan hastalara tavsiyemiz, yüzerken kafalarını suya sokmamaları, silikonlu kulak tıkaçları kullanmalarıdır. Bu hastalar, yaz aylarında kirli sulardan ciddi enfeksiyonlar kapabilmektedir. Bu enfeksiyonlar uğultu, kulak akıntısı, işitme kaybı, baş dönmesi ve kulak ağrısı şeklinde kendini gösterebilmektedir." dedi. Kulak yolunun asit-baz dengesi üzerine olumsuz etki yapan tuzlu suyun, dış kulak yolunda enfeksiyona sebebiyet verebildiğini kaydeden Dereköylü, kulak yolundaki kirin deniz suyuyla şişerek tıkanmaya yol açabileceğini vurguladı. Levent Dereköylü, kulağa su kaçtığında yapılması gerekenleri de şöyle sıraladı: "Başınızı salladıktan sonra suyun kaçtığı kulak aşağıda olacak şekilde yan çevirin ve biraz bekleyin. Gelen suyu, temiz bir mendil veya havlu kullanarak alın. Şikayetleriniz devam ediyorsa KBB uzmanına başvurun."