Ege Postası
Geri

Deprem çatlattı yağmur yıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 30 Ekim tarihinde meydana gelen depremin ardından yaptığı hasar tespit çalışmalarında, büyük hasar almasına ve ‘riskli’ olmasına rağmen ‘hafif hasar’ raporu verdiği Bayraklı ilçesinde bulunan Özgür Sitesi A1 blokta bir dairenin duvarları dün geceden beri devam eden şiddetli yağış nedeniyle yıkıldı.
Deprem çatlattı yağmur yıktı
Haberler / İzmir
2 Şubat 2021 Salı 11:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim tarihinde Ege Denizi Sisam Adası açıklarında meydana gelen 6.9 şiddetindeki deprem İzmir’de de şiddetli bir şekilde hissedilmişti. 117 kişinin hayatını kaybettiği depremde 17 bina yıkılırken 176 bina ise ağır hasar almıştı.

Depremde en büyük hasar ise Bayraklı ilçesinde meydana gelmişti.

Dün Bayraklı’da bulunan Özgür Sitesi’nde bulunan üç blokta oturan vatandaşlar depremde ağır hasar alan, evlerin içinin harabeye döndüğü ve artçı depremlerle hasarın daha da derinleştiği apartmanlarına hafif hasar tespiti yapılmasına düzenledikleri basın açıklaması ile tepki göstermişti.

Açıklamada, performans testinde ‘riskli’ çıkan apartmanlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin ‘hafif hasarlı’ raporu verdiği belirtilmişti.

YAĞMUR YIKTI

Oturulamayacak hald eolan ve deprem nedeniyle büyük tahribata uğrayan binalara bir vurgun da dün geceden bu yana devam eden sağanak yağışlardan geldi.

Sitede bulunan A1 blok 1. Katta bulunan bir dairenin bir odasının duvarları şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle yıkıldı.

Dairenin daha önce boşaltılmış olması nedeniyle herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

Yağmur nedeniyle diğer çatlaklar da derinleşirken bölgeye intikal eden polis ekipleri şerit çekerek bölgeyi giriş çıkışa kapattı. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası