Ege Postası
Geri

Deprem uzmanından İzmir açıklaması: 'İzmirliyi sallayıp durmayın'

Prof. Dr. Naci Görür, İzmir’de 7 şiddetinde deprem beklediğini açıklamış ve İzmirlilere uyarılara bulunmuştu. Görür’ün açıklamaları sonrası Maden Jeolojisi Yer Bilimleri ve Deprem Uzmanı Serkan İçelli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Elinizde veri olmadan İzmiri ve İzmirliyi sallayıp durmayın!" açıklamasında bulundu.
Deprem uzmanından İzmir açıklaması: 'İzmirliyi sallayıp durmayın'
Haberler / İzmir
23 Şubat 2023 Perşembe 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Prof. Dr. Naci Görür, dün İzmir Ticaret Odası’nda yaptığı açıklamada İzmir’de canlı faylara dikkat çekmiş ve 7 şiddetinde bir depremin meydana gelebileceğini açıklamıştı.

Açıklamalar İzmir’de vatandaşlar tarafından kaygıyla takip edilirken Maden Jeolojisi Yer Bilimleri ve Deprem Uzmanı Serkan İçelli’den çarpıcı bir çıkış geldi.

Serkan İçelli’nin sosyal medya hesabından yaptığı açılama şu şekilde;

‘’Tuzla fayı; Doğabey/Gaziemir arasında karasal 42 km,deniz uzantısı ile ortalama 50 km ve 3 parçadır.Doganbey 1992 6 Mw deprem üretti. Artçılar Tuzla fayı üzerinde oldu ve kırık üzerinde öncü görevi yapmadı.Tüm parçaların Tek seferde yırtılması mümkün değildir.

İzmir fayı Narlıdere/Işıkkent arası 3 parça olarak toplam 35 km uzunluğundadır. 7.0 Mw büyüklükte bir deprem üretmesi için 600 yıldan fazla stres şarjı gereklidir.6.2 mw üzeri atım yapması imkansızdır. Elinizde veri olmadan İzmiri ve İzmirliyi sallayip durmayın!’’

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası