Ege Postası
Geri

Dernek icralık,başkanı da mahkemelik oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Konak Center’da bulunan ofislerinde kamu yararına faaliyet gösteren Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi yaklaşık 20 bin TL’yi bulan kira borçları nedeniyle icralık, dernek başkanı da mahkemelik oldu. Toplamda 870 üyesi bulunan ve zorlu günler geçiren engelli derneği, kira borçlarını ödeyemediği takdirde Büyükşehir Belediyesi tarafından zorla tahliye edilecek.
Dernek icralık,başkanı da mahkemelik oldu
Haberler / Genel
18 Ekim 2014 Cumartesi 09:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kira borçları nedeni ile icraya verilen ve kapı dışarı edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi yeniden aynı krizle boğuşmaya devam ediyor. 2012 yılından bu yana birikmiş kira borcunu ödemekte güçlük çeken en eski engelli derneği Büyükşehir Belediyesi tarafından mahkemeye verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sitemde bulunan Dernek Başkanı Erdem Çerçioğlu, “Bize karşı izlenen tutum sosyal belediyecilik anlayışı ile bağdaşmıyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Sayın Kocaoğlu hem engelli dostuyuz diyor, hem de  bizi kaale almıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı sivil toplum örgütlerine küstü mü'” dedi.
 
 
KİMSE YARDIM ETMEDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sahibi olduğu Konak Center’de yer alan 4 ayrı işyerinde toplam 780 üyesine hizmet veren Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi, kira borçları nedeniyle mahkemelik oldu. Dört ayrı işyeri için aylık bin 700 TL kira ödeyen derneğin İzmir Şubesi, 2 yıldır devam eden ve faizleriyle birlikte 20 bin TL’ye ulaşan kira borçları nedeniyle hem tahliye edilecek, hem de mahkemeye gidecek.
 
DERNEK BAŞKANI MAHKEMEYE ÇIKACAK
Borçlarını ödeyebilmek için birçok resmi kurum ve kuruluştan yardım talebinde bulunan dernek yönetimi çabalarının sonuçsuz kalması üzerine, çaresiz bir şekilde tahliye edilecekleri günü beklemeye başladı. Diğer yandan borçları nedeniyle icra takibi başlatılan derneğin başkanı Erdem Çerçioğlu da, 12 Aralık’ta mahkemeye çıkarak ifade verecek.
 
“ÖNCE DİLENCİ SONRA DA SUÇLU YAPTILAR”
Yaşadıkları sıkıntı ile ilgili bilgi veren Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu, ihale yolu ile kiraladıkları işyerlerinde bugüne kadar 25 bin TL kira ödediklerini belirterek, “2009 yılından beri aynı problemi yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile onca ortak proje yürütmemize rağmen bir türlü bize kira muafiyeti getirecek protokolü imzalamaya yanaşmadılar ve meclis kararı almadılar. Oysa ki, Büyükşehir Belediyesi’nin kira muafiyeti getirdiği, para almadığı, hatta maddi yardımda bulunduğu birçok dernek var. 3 yıldır bu kira yükü ile boğuşuyoruz. Şimdi de hem icralık, hem de mahkemelik olduk. 20 bin TL’yi ödeyemediğimiz takdirde tahliye edileceğiz ve başka yere taşınmak zorunda kalacağız” dedi.
 
“KOCAOĞLU ENGELLİLERE KÜSTÜ MÜ'”
Kamu yararına faaliyet gösterdiklerinin ve ticari işletme olmadıklarının altını çizen Başkan Çerçioğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenerek, “Yaşadığımız bu sıkıntıya belediye  yetkilileri dahi şaşkınlıkla bakıyor. Biz belediyeden buranın mülkiyetini istemiyoruz, kullanım hakkını talep ediyoruz. İmzalanacak ortak hizmet protokolü kapsamında kiraların dondurulmasını istiyoruz. Meclis kararı ile yer tahsisi yapılabilir. Belediye zaten kamu yararına olan derneklere destek oluyor. Bize karşı izlenen tutum sosyal belediyecilik ile bağdaşmıyor. Burası sadece bir dernek değil, engelliler için sosyal bir buluşma noktası, bir eğitim merkezi. Sayın Kocaoğlu her fırsatta engelli dostuyuz diyor ama bizi kale almıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı sivil toplum örgütlerine küstü mü' Kendisiyle görüşemiyoruz. İzmir’in malı İzmir’de kalsın diyor, ama İzmir’in ve İzmirlinin malı olan bu yerde bizden kira istiyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı” diye konuştu.
 


KURSLAR BİTECEK, ENGELLİLER ORTADA KALACAK
Ticari bir işletme olmadıklarını ve gelir getirici bir çalışmaları bulunmadığını belirten derneğin İzmir Şube Başkanı Erdem Çerçioğlu, dernek kapatıldığı takdirde, engelliler yararına sürdürdükleri birçok çalışma, proje ve eğitimlerin de son bulacağını söyledi. 20 bin TL’yi bulan borçlarını ödeyecek durumları olmadığının da altını çizen Başkan Çerçioğlu, “2 yıllık kira borcumuz nedeniyle hem dilenci hem de suçlu durumuna düştük. Onca girişimde bulunmamıza rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bize hiçbir şekilde yardımcı olmadı” diyerek sitemde bulundu.
 
KOCAOĞLU’NA ULAŞAMAYINCA MELİH GÖKÇEK’TEN YARDIM İSTEMİŞLERDİ
870 üyesi bulunan ve engelliler için okuma yazma kursu, işaret dili kursu, bilgisayar eğitimi, yabancı dil eğitimi gibi çalışmalar yürüten ve en eski engelli derneği olan Türkiye Sakatlar Derneği’nin İzmir Şubesi geçen süre zarfında hiçbir kurumdan destek göremezken, gün geçtikçe artan borç yükü ile boğuşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve çeşitli siyasi parti temsilcileri ile temaslar gerçekleştirmişti. Herhangi bir sonuç alamayan derneğin İzmir şubesi, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın 5 bin TL yardımı ile kira borçlarının bir kısmını ödemiş, ancak sonrasında devam eden kira nedeniyle yeniden krizle baş başa kalmıştı. Büyükşehir Belediyesi’nin meclis kararı alarak kira bedelini kaldırması için Başkan Kocaoğlu’na ulaşmaya çalışan ancak bundan da sonuç alamayan dernek yönetimi, yaşanan gelişmeler üzerine çareyi Ankara’da aramaya karar vermiş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten yardım istemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası