Ege Postası
Geri

Ders saatleri değişecek m? Gözler valilere çevrildi

Hükümet kararıyla yaz/kış saati uygulamasının kalıcı olarak bitirilmesinin ardından çocukların zifiri karanlıkta yollara düşüp yine karanlıkta okula başlaması velilerin tepkisini çekmeye devam ediyor.
Ders saatleri değişecek m? Gözler valilere çevrildi
Haberler / Güncel
15 Aralık 2016 Perşembe 14:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın"Milli Eğitim Bakanıyla görüştüm. Öğrencilere özel bir uygulamanın müjdesini şimdiden vereyim" açıklamasının ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. 

Bakanlık yetkilileri, ders saatlerini belirleme ve değiştirme yetkisinin valiliklerde olduğunu anımsatarak, "Ders saatlerini belirleme yetkisi valiliklerde. 20 Mayıs 2016 tarihli genelgenin dışında valiliklere gönderilecek yeni bir genelge yok" bilgisini verdiler. 

Mevzuata göre Milli Eğitim Bakanı imzasıyla her yıl yayımlanan Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi Genelgesinde okulların eğitim öğretime başlama, yarı yıl tatili ile eğitim öğretimin bitiş tarihleri yer alıyor. 20 Mayıs 2016 tarihli genelgenin ikinci maddesinde bu tarihler dikkate alınarak çalışma takviminin valiliklerce düzenleneceği  hükmü yer alıyor.

SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başbakanın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde yüz binlerce öğrencinin okula gidebilmek için güne 05.00-06.00 itibariyle başlayıp, okula yetişebilmek için karanlıkta yollara düştüğüne dikkat çekti. Nazlıaka, "İvedi olarak önlem alacak mısınız yoksa önlem almak için büyük bir kazanın bir felaketin yaşanmasını mı bekleyeceksiniz" diye sormuştu. Nazlıaka bu soru önergesinin ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile konuştuğunu 'öğrencilere özel bir uygulamanın' yapılacağı müjdesini aldığını duyurdu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası