Ege Postası
Geri

Dervişoğlu: Az oy aldım ama çok sevildim!

MHp'nin 10. Olağan Kurultayı geride kaldı. MHP'nin yeni Merkez Yönetim Kurulu'na İzmir'den milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile eski İzmir Milletvekili Şenol Bal girdi. Kurultayda 48 oy alan Müsavat Dervişoğlu, “Bana göre kongrenin kazananıyım. Bu kadar az oy alıpta bu kadar sevilen bir adam olmaz. Bu kongrenin sonucu başından belliydi. Genel Başkan'ın kazanacağına dair tereddütüm yoktu
Dervişoğlu: Az oy aldım ama çok sevildim!
Haberler / Yerel Politika
5 Kasım 2012 Pazartesi 14:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - MHP'nin yeni Merkez Yönetim Kurulu'na İzmir'den milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile eski İzmir Milletvekili Şenol Bal girdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yarısını değiştirdiği Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) İzmir'den milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile eski İzmir Milletvekili Şenol Bal girdi. İzmir'de 10 yıl İl Başkanlığı yaptıktan sonra Bahçeli'ye rakip olan Müsavat Dervişoğlu, 48 oy aldı. Dervişoğlu, “Bu kadar az oy alıpta bu kadar sevilen bir adam olmaz” dedi.MHP'nin 10. Olağan Kurultayı'nda güven tazeleyen Devlet Bahçeli'nin 125 kişilik MYK anahtar listesinde İzmir'den Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile eski İzmir Milletvekili Şenol Bal ve İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Zerek yer aldı. Delege 125 kişilik listeden 75 kişilik MYK'yı seçti. Zerek çizik yerken Tanrıkulu ve Şenol yönetime girdi. 

İzmir'de 10 yıl İl Başkanlığı yapan, 2009 yılında Büyükşehir Belediye Başkan adayı, 2011 yılında milletvekili adayı olan Müsavat Dervişoğlu, Bahçeli'ye rakip çıktı. Tüzük gereği aday olabilmesi için gereken 40 delege imzasından 19'u İzmir'den atıldı. Kurultayda 48 oy alan Dervişoğlu, “Bana göre kongrenin kazananıyım. Bu kadar az oy alıpta bu kadar sevilen bir adam olmaz. Bu kongrenin sonucu başından belliydi. Genel Başkan'ın kazanacağına dair tereddütüm yoktu. Delege yapısı öyle şekillendirilmişti. İl ve ilçe başkanları bazı şeylerden sıkıntılı olsa bile Devlet Bey'e olan saygılarını gösterdiler. Bir yandan da parti içinde yönetim anlayışına tepki vardı. O tepkinin sahipleri de Koray Bey'in yanında toplandılar. Bizi düşen tepkinin öfkeye dönüşmesini engellemekti, kurultay salonunda yaptığım konuşmayla bunu gerçekleştirdiğime inanıyorum. Dünyada hiçbir kurultayda bu kadar az oy alıp da bu kadar çok sevgi gören başka bir adam olduğunu sanmıyorum” dedi.

YOLA DEVAM

Dervişoğlu, aktif siyasete devam edeceğini vurgulayarak, “Yola devam edeceğim. Çıktığım yoldan verdiğim sözden dönmeyeceğimi ifade etmiştim. Mücadeleye devam edeceğiz. Ülkücü hareketin birliği ve dirliğinin sigortasıyız. Önümüzdeki dönemde yaşanacak gelişmeler, bizi haklı çıkaracaktır” dedi.(ELİF DEMİRCİ-DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası