Ege Postası
Geri

Dervişoğlu: Tencereler kaynamıyorsa sorumlusu Anayasa değil

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, anayasa değişikliği isteyen iktidarı eleştirdi: “Erdoğan’ın adaylığını mümkün kılacak değişikliğe ‘evet’ demeyiz. Bugün emekliler tenceresini kaynatamıyorsa bunun sorumlusu anayasa değildir.”
Dervişoğlu: Tencereler kaynamıyorsa sorumlusu Anayasa değil
Haberler / Politika
12 Mayıs 2024 Pazar 09:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Milletvekili olan Dervişoğlu Fatsa'da baba evinde İsmail Saymaz ile söyleşi gerçekleştirdi.

Dervişoğlu'nun açıklamalarından satır başlıkları;

BU DENLİ OY KAYBI YAŞAYACAĞIMIZI ÖNGÖREMEDİK

Seçmen almış olduğumuz siyasi kararları bir kere daha gözden geçirmemiz ve öz eleştiri yapmamız gerektiğini işaret etti. Büyükşehirlerde kaybettiğimiz oyu Anadolu’da tolere edemedik. Bu bir gerçek. Büyükşehirlerde neden oy kaybettiğimizi araştıracağız. İktidar baskın bir kampanya yönetti. Vatandaş “Ya kazanırsa” endişesine binaen konsolide olarak, AK Parti karşısında en güçlü partiye oy verdi.  Bu kadarını öngörmedik. Birtakım kaymalar olacağını söyledik. Ama bu denli bir oy kaybı yaşayacağımızı öngöremedik. 

Bizim için belediye başkanlıklarını kazanmak kadar, 2028’le alakalı yol haritası tanzim etmek de vardı. Biz 2019 yerel seçimine CHP ile birlikte girdik. O zaman 2023 hedefimiz vardı. 2019’dan başarıyla çıktık ama 2023’ü kazanamadık. Şimdi aynı stratejiyle girseydik 2028’i kazanamayacaktık. Dört yıllık bir zaman var. Kayıplarımızı telafi eder ve partimizi özgün kimliğiyle seçime hazırlarız. Kararı birlikte aldık. Birlikte uygulamamız gerekiyordu. Bundan hiç kimse elini yıkayarak çıkıp kurtulamaz. Erdoğan’ın adaylığını mümkün kılacak değişikliğe evet demeyiz

Anayasa değişikliğinden murat nedir? Türkiye’de problemlerin üzerini örtmek için anayasa tartışması açmak istiyorlarsa ve “Ekmek bulamadıysanız anayasayı yiyin” diyorlarsa bu oyuna gelmeyeceğiz. 

Anayasada askeri vesayetin izleri silinmiştir. Anayasaya kefil olanların rütbeleri sökülmüştür. Değişmemiş 58 maddesi vardır. Ama vesayet gölgesinden bir türlü kurtulmamıştır. Bir dönem askeri vesayet altında olmuş. Bir dönem FETÖ vesayeti nüfuz etmiş. Sonra Erdoğan vesayeti kendisini göstermiş. 

(SÖZCÜ)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası