Ege Postası
Geri

Destan böyle yazıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan bağımsızlık mücadelesini “İlk Kurşun’dan Samsun’a 1919: İzmir’de Yakılan Bağımsızlık Meşalesi” başlıklı panelde ele alacak.
Destan böyle yazıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Mayıs 2017 Pazartesi 10:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

18 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’de Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) gerçekleştirilecek ve moderatörlüğünü Hasan Tahsin Kocabaş’ın üstlendiği panelde DEÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mehmetefendioğlu ile Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Elmacı konuşacak.

Panel'de, 15 Mayıs 1919'da İzmir'in işgaline "ilk kurşunu" sıkarak halkın işgale olan tepkisini anıtlaştıran, gerçek ismi Osman Nevres olan "Hasan Tahsin" ile ilgili önemli bilgiler de paylaşılacak. İşgalden bir gün önce İzmir'deki Redd-i İlhak mitingi ve katılımlar, İzmir Müftüsü Rahmetullah Efendi'nin işgale isyanı, işgal günü İzmir'de şehit edilenler, İzmir'in işgalinin duyulmasının ardından ulusal tepki, 16 Mayıs 1919'da İstanbul'dan Samsun'a yol alan Bandırma vapurunun önemli yolcuları, Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'a vardığında kafasındaki bağımsızlık savaşı ve sonrası, panelde ele alınacak konular arasında yer alacak.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası