Ege Postası
Geri

Destici, DES yönetimini kabul etti

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı ve yönetim kurulunu makamında kabul etti. Kabulde konuşan BBP lideri Destici, başta öğretmenlik mesleğini yapanlar olmak üzere, doktorlar veya...
Destici, DES yönetimini kabul etti
Haberler / Güncel
18 Nisan 2013 Perşembe 14:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı ve yönetim kurulunu makamında kabul etti.

Kabulde konuşan BBP lideri Destici, başta öğretmenlik mesleğini yapanlar olmak üzere, doktorlar veya başka sektörlerde hizmet verenlerin 28 şubat sürecinde görevlerinden uzaklaştırdığını belirterek, "Hak mağduriyetlerinin iade edilmesi lazım." dedi. Destici, 28 Şubat post modern darbe sürecinin tüm izlerinin silinmesini defalarca dile getirdiklerine işaret ederek, 'Hukuk yoluyla silmeye çalışıyoruz' diyorlarsa da böyle bir düzenleme yapmadığını savundu. Destici, "Ayrıca, 28 Şubat sürecini belli bir yılla sınırlamak mümkün değil. 1995-2005 yılları arasında bu mağduriyet 10 yıl sürdü. Bu yıllar içerisinde istifaya zorlananların kim oldukları belli. Kimse kimseyi kandıracak durumda değil. Çünkü istifaya zorlanan ve kendi isteği ile ayrılanların tümünün sicil dosyalarında bu belli ve mevcut. Bu anlamda girişimler yapanları hep destekledik, desteklemeye devam edeceğiz. Eğitimdeki avantaj dezavantajları aynı meslekten gelen birisi olarak biliyorum. Büyük bir çoğuna vakıfız." izahında bulundu.

"EĞİTİMDE SIFIR ÇEKMEYE DEVAM"

BBP'nin ısrarla 'eğitimde tek yönlü problem çözülemez' dediğini ifade eden Destici, son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'donatarak eğitim' yapmak istemesine vurgu yaptı. Destici, şunları söyledi: "Bundan 10 yıl öncesinde öğretmenlerle başka meslek guruplarında hizmet verenler kıyaslandığında görülecektir ki; 'öğretmenler, düz memur mantığı ile yaşamını devam ettirir' hale getirilmiş. Maaşları onlara kıyasen düşmüş. Büyük Birlik Partisi olarak referandumda, 11 maddelik verdiğimiz teklif içerisinde, memurlarımıza toplu sözleşme hakkı verilmesi ve emeklilerimize de sendikal hakların verilmesini istedik. Ancak, netice alamadık. Öğretmenlere, memur sendikalarına verilen sözler yerine getirilmedi. Hayal kırıklığına uğratıldılar. Verilen sözler tutulmadı ve öğretmenler mağduriyet yaşamaya devam ediyor."

"İŞÇİ SİYASET YAPIYOR MEMURA HALA YASAK"

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı da devletin işçiye siyaset hakkı verilirken memura hala yasak olmasını eleştirdi. Avcı, "Kasap, manav, bakkal gibi meslek guruplarına ait insanlar siyaset yaparken, bir işçiyi herhangi bir partinin ilçe başkanı veya yönetiminde görev almış halde görürken, orada yaşayan ve devlet sektöründe görev yapan yetişmiş, okuyan, sorgulayan bir memurun siyaset yapamadığını görüyoruz. Halbuki yetişmiş bu insanlar siyasete kalite getirir." görüşünü belirtti. Avcı, ekonomik ve sosyal-özlük haklarının verildiği, eşit işe eşit ücretin sağlanmasını istediklerini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası