Ege Postası
Geri

Devlet Tiyatrosu 'Gömü'yü sahneledi

İzmir Devlet Tiyatrosu, Necati Cumalı’nın Gömü-Bir Küp Altın Oyununu 31. Uluslararası İzmir Festivali’nde sahneledi
Devlet Tiyatrosu 'Gömü'yü sahneledi
Haberler / İzmir
8 Haziran 2017 Perşembe 09:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bu yıl altmışıncı yılını kutlayan, İzmir’in en eski yerleşik sanat kurumu İzmir Devlet Tiyatrosu, 31. Uluslararası İzmir Festivali’ne Necati Cumalı’nın “Gömü- Bir Küp Altın” oyunu ile katıldı. Metin Oyman’ın yönettiği oyunda Ümit Dikmen, Sabiha Sonkan, Dilek Demir, Musa Zindan, Recep Ayyıldız, Nagehan Yazıcı, Uğur Kaya, Fuat Şarbalkan ve Deniz Burak Mersinli rol aldı.

Necati Cumalı’nın 1972 yılında yazdığı Gömü’nün konusu Urla’da geçiyor. Yazıldığı yıl Mahir Canova’nın rejisi ile Ankara’da sahnelenen oyun 80’li ve 90’lı Devlet Tiyatrolarında sahnelendikten yirmi yıl sonra İzmir seyircisi ile buluştu. Dekorları Murat Gülmez, kostümleri Yıldız İpeklioğlu, ışığı Mehmet Alacı, müzikleri Tarkan Erkan ve koreografisi Merih Oldaç’a ait olan oyun beğeni ile izlendi.

31. Uluslararası İzmir Festivali, 9 Haziran 2017 Cuma günü İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak “Sesin Büyüsü” - Alti & Bassi a capella beşlisinin konseri ile devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası