Ege Postası
Geri

Dha Çukurova Bölge Haberleri (Hatay,niğde,osmaniye)–1

MKÜ'de yerel ürünler paneli yapıldı En ünlüsü künefe MUSTAFA Kemal Üniversitesi (MKÜ) Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Merkezi'nce (MÜSİGEM) Atatürk Konferans Salonu'nda "Geleneksellikten refaha, Hatay coğrafi işaretleri"...
Dha Çukurova Bölge Haberleri (Hatay,niğde,osmaniye)–1
Haberler / Genel
14 Ocak 2014 Salı 13:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MKÜ'de yerel ürünler paneli yapıldı En ünlüsü künefe MUSTAFA Kemal Üniversitesi (MKÜ) Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Merkezi'nce (MÜSİGEM) Atatürk Konferans Salonu'nda "Geleneksellikten refaha, Hatay coğrafi işaretleri" konulu panel düzenlendi. Panelde, Hatay'ın ünü il sınırlarını aşmış ürünleri ele alındı.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Üremiş açılış konuşmasında, herkesin kendi yöresinin ürünleri ile övündüğünü, Hatay'ın da künefe tatlısı ile ilde coğrafi işaret almış ilk ürün olduğunu söyledi. Prof. Dr. Üremiş, Yayladağı Lokumu, tuzlu yoğurt, Sanadağ'ın ney kamışı gibi pek çok yerel üründe coğrafi işaret başvurusu yapıldığını anlattı.
Tarımsal öğretimin 168'inci yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen panele, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Üremiş, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Lokman Yeşilkaya, Antakya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı M. Sabit Teksöz, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Onur Yıldız, İŞKUR Müdürü Ahmet Bulanık ve akademisyenler katıldı. Panelde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü( FAO) Türkiye Temsilcisi Ayşegül Akın, Türk Patent Enstitüsü Daire Başkanı Elif Betül Akın, Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Yrd. Doç. Dr. Kadriye Şahin, Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yahya Kemal Avşar sunum yaptı.


RÇ (EŞ) (13.1.2014 FOTOĞRAFLI) /////////// Kara: Çambel, Osmaniye'nin tarihini aydınlattı OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, hayatını kaybeden dünyaca ünlü arkeolog Prof. Dr. Halet Çambel'in, Osmaniye'nin tarihini aydınlatan bir isim olduğunu söyledi. Başkan Kara, yayımladığı taziye mesajında, merhum Halet Çambel'in kentin gizli kalmış tarihini gün yüzüne çıkarttığını belirterek, "Osmaniye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Karatepe Aslantaş Ören Yeri, merhum hocamız sayesinde ortaya çıkmıştır" dedi. Başkan Kara, mesajında şunları kaydetti: "Tarihi eserlerin yanı sıra yazıtları dolayısıyla uluslararası üne sahip Karatepe Aslantaş Ören Yeri'nin müze olmasında da payı bulunan, Prof. Dr. Çambel hayatını neredeyse buraya ayırdı. 1946 yılında Karatepe Höyüğü kazısını başlattı. Karatepe'de iki dilli kalıntıları iğneyle kuyu kazarcasına ortaya çıkaran Prof. Dr. Halet Çambel, ömrünü bu höyüğe adadı. Sayın hocamıza Yüce Allah'tan rahmet diler, sevenlerine, öğrencilerine ve ailesine başsağlığı dilerim."

İE (EŞ)(13.1.2014 FOTOĞRAFLI) ///////// Vali Lekesiz, restorasyonları inceledi Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Abdullah Kocapınar ile birlikte restorasyonu devam eden St.Pierre Kilisesi ve inşaat halindeki Yeni Müze çalışmaları inceledi. Vali Lekesiz, incelemelerin ardından valilikte düzenlenen toplantıda çalışmaları değerlendirdi. Lekesiz, St. Pierre Kilisesi'nin restorasyonu ile yeni müzenin ilin kültürel ve turizm değerini artıracağını belirten Vali Lekesiz "Sahip olduğumuz serveti zenginliğe dönüştürebilmek için azami derecede rasyonel bir üslupla konuları ele alıp hayata geçirmemiz lazım. Yeni Müze ve St. Pierre Kilisesi de sahip olduğumuz servetlerden bir kaçı. Bunlar, zenginliğe dönüştürülmeyi, ülkenin Gayri Safi Milli Hasılasına katkı yapmayı bekleyen değerler ve aynı zamanda insanlığın ortak öyküsünü anlatan miras" dedi.
KÜLTÜREL SERVETİ DEĞERLENDİRMELİYİZ
Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan önce Hatay'a gelen ziyaretçi sayısının 250 bin olduğunu hatırlatan Vali Lekesiz, şöyle devam etti: "Burası insanlığın ortak hafızasında önemli yer teşkil eden adeta medeniyetlerin resmi geçit yaptığı çok önemli bir merkez. İnsanlığın ortak tarihine ilişkin pek çok eser mevcut. Sahip olduğumuz değerlere baktığımızda 250 bin ziyaretçi, 1-2 günlük konaklama süresi, yıllık 115 milyon dolarlık turizm geliri memnuniyet verici rakamlar m? Peki burası Hollandalı'nın, Alman'ın, İngiliz'in elinde olsaydı böyle mi olurdu, yoksa ziyaretçi sayısı en az 2 milyon, konaklama süresi en az 1 hafta, yıllık turizm geliri 5 milyar dolar mı olurd? Doğru soruları sorup sahip olduğumuz bu serveti zenginliğe dönüştürebilmek için azami derecede rasyonel bir üslupla konuları ele alıp hayata geçirmemiz lazım."



RÇ (EŞ) (13.1.2014, FOTOĞRAFLI) /////////////////// Tarımda 2013 rapoıru NİĞDE İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen ilçe müdürlerinden 2013 yılında yapılanlar ve 2014 yılında planlananlar konusunda brifing aldı. Toplantıda merkez, Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla ilçe müdürleri sunum yaptı. Daha sonra bir değerlendirmede bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Niğde'de tarımın gelişmesi için gelir getirici, kar marjı yüksek, yeni alternatif projeler üretilmesi gerektiğini söyledi. Türkmen, 2014 yılında ilçe müdürlerinden; tarla günü, çiftçi yarışmaları, çiftçi gezileri, demonstrasyon denemeleri, bahçe günleri ve şenlikler gibi etkinliklere daha fazla yer vermelerini istedi.







UM(EŞ)(13.1.2014 FOTOĞRAFLI) //////////// MKÜ Araştırma'ya yeni başhekim MUSTAFA Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim değişti. Yeni Başhekim Doç. Dr. Ömer Evirgen, görevi Doç. Dr. Mehmet Duru'dan törenle devraldı. Devir teslim törenine katılan Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Araştırma Hastanesi'nde makro ölçekte yeni bir döneme gireceklerini söyledi. Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde önemli yeniliklere ve başarılara imza attıklarını ifade eden Rektör Güder, yeni dönemde kurumun rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Son üç yılda hastaneye tanı ve tedavi hizmetleri başta olmak üzere 26.5 milyon TL yatırım yapıldığını belirten Rektör Güder, standartların daha da artırılacağını vurguladı. Törende Doç. Dr. Mehmet Duru başhekimlik görevini Doç. Dr. Ömer Evirgen'e; Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. A. Çiğdem Doğramacı, Doç. Dr. İbrahim Durgun ve Yrd. Doç. Mesut Coşkun ise görevlerini Yrd. Doç. Dr. Murat Karcıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Seçkin Akküçük, Yrd. Doç. Dr. Mutlu Cihan Dağlıoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Hanifi Kokaçya'ya devretti.







ME(EŞ)(13.1.2014 FOTOĞRAFLI) //////////// TED'den konser TED Hatay Koleji'nin sanat etkinlikleri kapsamında konser düzenlendi. TED Hatay Koleji Mehmet Özat Kültür Salonu'nda gerçekleşen konserde, öğretmenlerinin seslendirdiği eserler, izleyenlerin beğenisini kazandı. "Umut Türküleri" adı verilen etkinliğe öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Konser sonunda Okul Müdürü Serdar Aydın, emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi.







ME(EŞ)(13.1.2014 FOTOĞRAFLI) ///////// Antakya'da ekmek 80 kuruş ANTAKYA'da ekmek fiyatına zam geldi. Kentte 50 kuruşa satılan ekmeğin fiyatı, 30 kuruş zamlanarak 80 kuruşa yükseldi. Zammın un fiyatlarındaki yükselmeye bağlı olarak uygulanmaya başlandığı açıklandı.







ME(EŞ)(13.1.2014 FOTOĞRAFLI)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası