Ege Postası
Geri

Dha Gaziantep Bölge Haberleri (2)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ŞUBAT AYI 2'NCİ OTURUMU YAPILDI GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı'nın 2'nci birleşimi yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen’in başkanlığını...
Dha Gaziantep Bölge Haberleri (2)
Haberler / Genel
12 Şubat 2014 Çarşamba 16:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ŞUBAT AYI 2'NCİ OTURUMU YAPILDI

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı'nın 2'nci birleşimi yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen’in başkanlığını yaptığı meclis toplantısında yoklamanın ardından bir önceki dönem tutanağının oylanması ile maddelerin görüşülmesine geçildi.

Büyükşehir meclisinde gündeme alınan toplam 6 madde görüşüldü. Gündeme alınan maddelerin ilgili komisyon raporlarının okunmasının ardından 3 madde oybirliği ile komisyonlara sevk edilirken, 1 madde ise tarife komisyonuna sevk edildi. 2 madde oybirliği ile meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Meclis üyelerinin teklifi ile 6 madde de gündeme alındı.

Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri tarafından gündeme alınan 6 maddenin görüşülmesinin ardından görüşülecek madde kalmadığından Şubat Ayı 3'üncü birleşiminin 14 Şubat günü yapılmasına karar verildi.

GAZİANTEP, ()

////

SANATÇI MUSTAFA CECELİ, GAZİANTEP'İ GEZDİ

TÜRK Pop Müziği’nin sevilen ismi Mustafa Ceceli, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte Şehreküstü bölgesinde tarihi yapıların günümüze kazandırılması adına yapılan restorasyon ve sokak sağlıklaştırmaları ile Şehitler Caddesindeki cephe yenileme çalışmalarını gezerek, bölge halkı ile sohbet etti.

Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, Gaziantep ziyaretinde Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu ziyaret etti. Başkan Tahmazoğlu, Mustafa Ceceli’yi Şehreküstü konaklarında ağırladı. Vatandaşlarında büyük ilgi gösterdiği Ceceli, daha sonra sokak sağlıklaştırma yapılan alanları ve Şehitler Caddesinde yapılan cephe yenileme çalışmalarını gezdi.

GAZİANTEP, ()

////

ENERJİNİN LİDERLERİ İKİNCİ KEZ GAZİANTEP’TE

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi'nin 21 Şubat 2014’te tarihinde ikinci kez gerçekleştireceği 'Enerji Zirvesi' Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ve EPDK 2. Başkanı Mustafa Yılmaz'ın katılımıyla yapılıyor. Türkiye’nin önemli enerji kuruluşlarının ikinci kez bir araya geldiği zirvede, ayrıca 'Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri' de ilk kez sahiplerini bulacak.

İlki geçen yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımı ile gerçekleştirilen Enerji Zirvesi’nin 2’si, bu yıl 21 Şubatta Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor.

Zirve ile sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda bölgede oluşturulmakta olan katma değerin milli ekonomimize büyük katkı sağlamasına destek verilmesi hedefleniyor. Bölgenin enerji alanındaki bu en büyük organizasyonu, karar vericileri ve kanaat önderlerini buluşturarak enerji yol haritasını çiziyor. Enerji Zirvesi’ne bakanlıklar, özel sektör, kamu, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin yanı sıra ilgili tüm kuruluşlar katılacak.

ZİRVEDE NELER KONUŞULACAK'

Enerji verimliliği politikaları, sanayide enerji yönetimi, bölgedeki güneş ve rüzgar enerjisi yatırımları ve bu yatırımların geleceği, temiz enerji teknolojileri, lisanssız enerji üretiminde yeni dönem, enerji hukukunda yeni düzenlemeler zirvenin öne çıkan konuları arasında yer alıyor. Geçen seneki başarısından güç alan zirvede, bu yıl ana oturumların yanında interaktif olarak gerçekleştirilecek paralel oturumlarda da önemli konular tartışılıyor.

SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÖDÜLLERİ VERİLECEK

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ve gelenekselleşmesi hedeflenen, bölgenin enerji alanındaki en büyük organizasyonunda 'Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri' sahiplerini buluyor.

Bu ödüllerle enerji politikaları ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda bölgenin gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı çok sayıdaki başarılı uygulamayı paylaşmak ve diğer projelerin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla düzenleniyor.

GAZİANTEP, ()

////

MUHABBET KUŞLARI VE BALIKLAR İÇİN KÖMÜR SOBASI KURDU

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, 24 yıldır evcil hayvan satışı yapan Bayram Temli, kış aylarında muhabbet kuşları ve balıklar üşümesin diye iş yerine kömür sobası kurdu.

Garnizon Caddesi'nde 24 yıldır evcil hayvan satışı yapan Bayram Temli, havaların soğumasıyla birlikte muhabbet kuşları ve akvaryumdaki balıklar için iş yerine kömür sobası kurdu. İşyerinde kömür sobasını gören müşterilerinde şaşkınlık içinde baktığını dile getiren Bayram, havaların soğumasıyla özellikle muhabbet kuşlarının ilgi istediğini, bir saat gibi süreye dahi soğuya dayanamayacağını belirtti.

Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep), ()

////

VALİ TAPSIZ, İNCELEMELERDE BULUNDU

KİLİS Valisi Süleyman Tapsız, yapımı devam eden yarı olimpik kapalı yüzme havuzunda inceleme ve denetlemelerde bulundu.

İncelemelere, Vali Yardımcısı Hakan Ezgi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı da eşlik etti. Kapalı yüzme havuzunun 2 milyon liraya mal olduğunu belirten Vali Tapsız, "Kilisli hemşerilerimizin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini yerine getirebilecekleri tesislerin arttırılması için çalışmalarımızı daha da arttıracağız" dedi.

Vali Tapsız konuşmasında, yüzme havuzunun tribününün 500 seyirci kapasiteli, yarı olimpik ve içerisinde kademeli derinliklere sahip çocuk havuzlarının da olacağını belirterek, yetkililere havuzun bitirilmesinin hızlandırılması noktasında talimat verdi.

Songül ALTIAYLIK/KİLİS, ()

////

VALİ TAPSIZ, OKULLARI GEZDİ

KİLİS Valisi Süleyman Tapsız, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının 2'nci döneminin başlaması nedeniyle okullarda inceleme ve denetlemelerde bulundu.

İlk ziyaretini Süleyman Demirel Ortaokuluna gerçekleştiren Vali Tapsız, burada Okul Müdürü İlhan Güler’den okul hakkında bilgi aldı. Süleyman Demirel Ortaokulu’nun ardından, yıkılarak yerine modern bir okulun yapılacağı Ekrem Çetin Ortaokulu’nda yapılan çalışmaları inceleyen Vali Tapsız, buradan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'na geçti. 2-E sınıfına misafir olan ve minik öğrencilerle Türkçe dersini işleyen Vali Tapsız, öğrencilere kitap okuttu ve güzel okumalarından dolayı memnuniyetini ifade etti.

'SİZLER, BAHARI MÜJDELEYEN KARDELEN ÇİÇEKLERİSİNİZ'

Vali Tapsız burada yaptığı konuşmada "Sizler baharı müjdeleyen kardelen çiçekleri gibisiniz. Sizler başarılarınızla, güzel ahlakınızla ve örnek davranışlarınızla adınızdan söz ettireceksiniz. Ülke olarak en büyük varlığımız, sahip olduğumuz genç nüfustur. Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık ve mutlu geleceği olan siz minik öğrencilerimiz için gereken her şey yapılacaktır" dedi.

Yapılan ziyaretlere Vali Yardımcısı Tolga Toğan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ve Şube Müdürü Murat Küçükoğlu da katıldı.

Songül ALTIAYLIK/KİLİS, ()

////

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası