Ege Postası
Geri

Dicle Koleji mezunları iftar yemeğinde buluştu

Dicle Koleji Mezunları Derneği (DİCLEM-DER), verdiği iftar yemeğinde daha önce kolejden mezun olan öğrencileri bir araya getirdi. DİCLEM-DER tarafından Demirok Tesislerinde düzenlenen iftar programına AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip...
Dicle Koleji mezunları iftar yemeğinde buluştu
Haberler / Genel
31 Temmuz 2013 Çarşamba 03:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dicle Koleji Mezunları Derneği (DİCLEM-DER), verdiği iftar yemeğinde daha önce kolejden mezun olan öğrencileri bir araya getirdi.

DİCLEM-DER tarafından Demirok Tesislerinde düzenlenen iftar programına AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Mehmet Hamzaoğulları, Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Alaaddin Korkutata, Nehir Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yılmaz Demir, DİCLEM-DER Başkanı Basri Konuşkan ve çok sayıda mezun katıldı.

Dicle Koleji’nin ilk mezunlarını 1998 yılında verdiğini hatırlatan DİCLEM-DER Başkanı Basri Konuşkan, o günden bu yana bin 200 öğrencinin kolejden mezun olduğunu söyledi. 2007 yılında kurulan DİCLEM-DER’in 6 senedir aralıksız olarak faaliyetlerine devam ettiğini kaydeden Konuşkan, dernek olarak merkez Bağlar ilçesi varoşlarında başarılı olan öğrencilere sahip çıktıklarını söyledi. SODES projesi kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerle 250 çocuğa okuma imkanı sağladıklarını dile getiren Konuşkan, “DİCLEM-DER Bağlar varoşlarındaki çocuklara el uzatıyor. Şu anda 250 çocuğa ulaştık. Bu sayı önümüzdeki yıllarda katlanarak artacaktır.” dedi. Konuşkan, Dicle Koleji’nde okuyanların ailenin bir ferdi olduğunu, bu birlikteliğin ölene kadar devam edeceğini söyledi.

Nehir Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yılmaz Demir, Dicle Koleji’nin Diyarbakır’ın eğitim hayatına büyük katkılarda bulunduğunu söyledi. Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin Diyarbakır’ın eğitim seviyesini bir kat daha arttıracağını kaydeden Demir, “Yeni üniversitemiz Diyarbakır’ın kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır. Üniversitenin kurulma aşamasında mecliste verdikleri desteklerinden ötürü Galip Ensarioğlu ve Mehmet Hamzaoğulları’na teşekkür ediyorum.”dedi. Dicle Koleji’nin bir aile olduğunu belirten Demir, bu birlikteliğin, dayanışmanın ahrete kadar devam edeceğini kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası