HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP’li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ile partisinin ilçe başkanı İsmail Hakkı Şener arasında uzun süredir süren gerginlik araya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İl Yöneticisi Ali Çalışkan’ın girmesiyle yerini uzlaşmaya bıraktı.
Zaman zaman ikili arasında yaşanan tartışmaların sonuncusu, belediye başkanı hakkındaki taciz iddiaları üzerine ilçe başkanının partisinin belediye başkanına, ‘Burada görev belediye başkanına düşüyor. Dikili'yi terk etmeli. Dikili Belediye Başkanlığından ya da partiden istifa etmelidir. Partiye daha fazla zarar vermeden erdemli bir davranış gösterip istifa ederse mutlu oluruz’ şeklinde teki göstermesiyle yaşanmıştı.
Belediye Başkanı Mustafa Tosun ile partisinin ilçe başkanı İsmail Hakkı Şener arasında yaşanan tartışmaların bir bölümü Tosun ve meclis üyeleri arasında da yaşanmıştı. En son geçtiğimiz gün kredi talebi ve 3 arsa satışı için yetki istenmesi nedeniyle nisan ayı meclis toplantısı çoğunluk sağlanamadığı için iptal edildi. AK Partili 3 meclis üyesinin yanı sıra 4 CHP’li meclis üyesi de toplantıya katılmadı. Ertesi gün salt çoğunluk gerekmediği için toplantı yapıldı ve Başkan Tosun’un talepleri onaylandı. Ancak başkan ve partisinin örgütü arasındaki gerilime bir yenisi daha eklenmiş oldu.

İL BAŞKANI DENİZ YÜCEL TARAFLARI BİRARAYA GETİRDİ
Tüm bu gelişmeler üzerine harekete geçen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir İl Yöneticisi Ali Çalışkan, Dikili’deki Danışma Toplantısı’nda Başkan Mustafa Tosun ve İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener’i bir araya getirdi.
DENİZ YÜCEL SÜRPRİZ BİR ŞEKİLDE DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILDI VE..
İl Başkanı Deniz Yücel, iki taraf arasındaki gerginliği barış ve uzlaşmaya dönüştürmek için sarf ettiği özel çabanın vücuda bürünmesi için sürpriz bir karar alarak Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Yücel’in de katılmasıyla gerçekleşen toplantıda iki başkan uzlaştı, bir daha gerginlik yaşanmaması ve 2019 seçim sürecine odaklanılması için karşılıklı söz verdi.
DİKİLİ’YE BAHAR GELDİ
Yaşananlarla ilgili bilgi veren CHP İzmir İl Yöneticisi Ali Çalışkan, iki başkanın uzlaşması için kendisi ve İl Başkanı Deniz Yücel’in yoğun bir çaba gösterdiğini anlatarak, ‘Nihayet beklenen oldu ve Dikili’ye bahar geldi’ tespitinde bulundu.
İL BAŞKANI DENİZ YÜCEL’İN İNANILMAZ BİR ÇABASI OLDU
İl yöneticisi Çalışkan, “Dikili’ye bahar geldi. İl başkanı Deniz Yücel’in inanılmaz bir çabası oldu. Benim geçmiş yıllardaki Dikili’den sorumlu olduğum için çabam oldu. İl başkanımızın danışma kuruluna gelmesi ayrı bir motivasyon sağladı. Ben zaten orada ciddi bir çalışma yapmıştım. Ancak il başkanımızın dün danışma kuruluna sürpriz bir şekilde gelmesi herkesi mutlu etti” ded.
NİHAYET BEKLENEN BARIŞ ORTAMINI VE SICAKLIĞI YAŞADIK
Çalışkan, Dikili’de dün yaşananları, “Dün çok güzel bir danışma kurulu yaşandı. O arada hem barışı sağladık hem karşılıklı olarak uyumlu çalışılacağı sözleri verildi. Sonra ilçeye geçildi. Çay içildi sohbet edildi. Belediye Başkanı herkesin huzurunda, il başkanımız ve benim huzurumda ne zaman isterse arkadaşlar bilgilendirme toplantıları ve köy çalışmaları yapabileceklerini söyledi. İlçe başkanı da Başkan Tosun’a, ‘Sizi ve belediye çalışanlarından partilileri de aramızda görmek istiyoruz’ dedi. Karşılıklı sözler verildi. 14.00-16.00 arasında oldu. Oradan ilçe binasına gidildi çaylar içildi. Güzel bir ortamdı. Meclis üyelerimiz de vardı. Salon hınca hınç doluydu. Güzel öneriler geldi 2019’a nasıl hazırlanacağımız, nasıl bir çalışma yapacağımıza dair öneriler oldu. Dikili’nin bizim için önemli olduğunu, 2019 seçimlerinin kritik önemini ele aldık. Küçük nüanslar ya da anlaşmazlıklara takılıp kalınmaması gerektiğini anlattık. Arkadaşlar da anlayışla karşıladılar. Çok keyifliydi. Dolayısıyla bir daha bunların yaşanmaması konusunda karşılıklı sözler verildi. Jestler yapıldı. Çok iyiydi. Nihayet dün beklenen o barış ortamını, sıcaklığı yaşadık.”