Ege Postası
Geri

Dile kolay: İlçe başkanlığında tam 11 yıl!

CHP İzmir’de Menderes İlçe Başkanı Muammer Karabacak istikrarı ile parmak ısırttı. 26 Ağustos 2003’de yapılan kongrede ilçe başkanı seçilen Karabacak, 3 bin 915 gündür bu görevi yürütüyor. 5 kongreden de zaferle çıkan, 3 yerel seçim, 2 genel seçim ve 2 referandum yaşayan 60 yaşındaki Karabacak, istikrarın sırrını, farklı görevlere neden talip olmadığını ve ilçe başkanlığını ne zaman bırakacağını Ege Postası ile paylaştı.
Dile kolay: İlçe başkanlığında tam 11 yıl!
Haberler / Yerel Politika
18 Mayıs 2014 Pazar 08:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 26 Ağustos 2003’de yapılan  kongrede CHP Menderes İlçe Başkanı seçilenMuammer  Karabacak, 3 bin 915  gündür başkanlık koltuğunda oturuyor. CHP İzmir’in mevcut ilçe başkanları arasında en uzun süredir aralıksız koltukta oturan isim olma özelliği taşıyan 60  yaşındaki Karabacak, 3 yerel seçim, 2 genel seçim ve 2 referandum yaşadı. İlçe başkanlığına 5 kez üst üste kongreyle seçilen Karabacak, istikrarın sırrını, farklı görevlere neden talip olmadığını ve ilçe başkanlığını ne zaman bırakacağını Ege Postası ile paylaştı.



3 KELİMEYLE ÖZETLEDİ
11 yıllık istikrarı “Ekip, takım, örgüt” ile özetleyen Karabacak, “ Hep örgütle hareket ettim. Benim dediğim dediğil de örgütün dediği talebi hep öncelikli oldu”dedi. Emekli olan ve ticaretle uğraşan Karabacak, ilçe başkanlığı nedeniyle ailesine ve işine yeteri kadar zaman ayıramadığını, ailesinin önemli bir fedakarlık örneği gösterdiğini ifade etti.

NEDEN FARKLI BİR GÖREVEADAY OLMADI'
İlçe başkanlığını farklı bir göreve gelmek için bir basamak olarak görmediğini ve ilçe başkanı olduktan sonra milletvekili ve belediye başkan aday adayı olmadığını ifade eden Karabacak, “Kendi düşüncem doğrultusunda istediğim yere ulaştım. Farklı bir düşünceye kapılsaydım bunca yıl ilçe başkanı olmazdım.Örgütün başındaki isim olarak istikrarlı bir şekilde yol almayı tercih ettim” dedi.

HAİNLER ADAY OLURSA BEN DE OLURUM
İlçe başkanlığını ne zaman bırakacağı konusunda ise Karabacak, şunları söyledi; “Önümüzdeki kongrede bırakma düşüncem var. Eskidik. Yenilenme zamanı geldi. Son kongrede ‘benim dışımda bir aday belirleyin’ dedim ekibe. ‘Sen devam et’ dediler, devam ettik. Cumhurbaşkanlığı seçimini atlatalım. Kongreler başlayacak. Arkadaşlara şimdiden birini hazırlayın diyorum. Şartlar bakacağız. Hain, işbirlikçi dönekler aday olursa kongrede taraf olursa ben de aday olurum.”

ADAY DEĞİŞİMİ ZAFİYET YARATTI
Son yerel seçimler dışında daha önce girdiği bütün seçimlerde ‘başarı’ sağlayan Karabacak, “ Maalesef 30 Mart’ta istediğimiz sonucu alamadık. Bu beni çok üzdü. Aday değişikliği zaafiyet oluşturdu biz seçimi bu yüzde kaybettik”dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası