Ege Postası
Geri

Diş eti tedavisi nasıl olur'

Diş eti ağız içinde dişleri çevreleyen kemiklerin üzerinde yer alan ve diş köklerinde ortaya çıkacak basıncı azaltıcı etkisi bulunan koruyucu dokuya verilen isimdir. Her yaşta sağlıklı ve doğal bir diş etinin temel görünümü portakal kabuğu gibi olur ve açık pembe renktedir.
Diş eti tedavisi nasıl olur'
Haberler / Güncel
28 Kasım 2020 Cumartesi 16:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ağız ve diş bakımı doğru yapılmadığında ağız içinde bakteriler oluşabilir. Bu duruma bağlı olarak diş etleri zaman içinde iltihap kapabilir. Bu durum çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Daha büyük sorunların çıkmaması adına diş eti tedavisierken dönemde başlamalıdır.

Düzenli olarak diş hekimi kontrollerine giden kişilerde diş eti sorunları erken dönemde belirleyebilir. Erken dönemde ortaya çıkan tanı durumunda diş kayıpları ve daha büyük sorunların yaşanması engellenebilir.

Diş eti sorunları erken dönemlerde görülüyorsa doğru diş fırçalama teknikleri,  düzenli diş ipi kullanımı ve temizleme gibi işlemlerle engellenebilir. Doğru ağız bakımıyla plakların birikmesine engel olarak diş eti sorunlarına engel olabilirsiniz.

Diş eti tedavisi için diş hekiminizin profesyonel temizlik işlemi yapması gerekir. Dişlerde biriken ve sertleşerek tartar haline gelen plaklardan bu sayede kurtulabilirsiniz.  Diş hekiminiz diş eti çizgisi üzerinde ve altında yer alan tartarları temizleyerek diş ve diş eti sağlığınızı gerçekleştirebilir. Ayrıca tedavi sürecinde sorun ciddiyse kök düzeltme işlemleri yapılabilir.

Kök düzeltme işlemleri diş köklerindeki düzensizlikleri düzleştirir ve plak birikimini azaltır.  Diş eti sorunları erken dönemlerde saptanırsa basit yöntemlerle ortadan kaldırılabilir.  Düzenli diş muayenesi ve kaliteli bir ağız bakımı diş eti sorunlarının önlenmesinde çok önemlidir. Ancak durum ilerlediyse diş hekiminiz farklı tedaviler planlayabilir.

Diş Eti Tedavi Edilmezse Ne Olur'

Dişleri çevreleyen kemikler diş eti hastalıkları tedavi edilmediğinde eriyebilir. Dişlerin etrafında apse oluşması, diş sallanması ve dişlerin yer değiştirmeye başlamasıyla birlikte diş kayıplarına yol açabilir. Diş eti dokusunda ortaya çıkan sorunlar diş eti ameliyatı ya da lazer tedavisi ile hastalıklı dokuların temizlenmesi yoluyla giderilebilir.

Diş eti problemleri çok nadir belirtilere sahiptir. Ayrıca bu sorunlar çok yavaş ilerlemektedir. Uzun yıllar boyunca fark ettirmeden gelişebilir. İlerleye zamanda lenf ve kan yoluyla yayılabilir ve tüm vücudu etkileyecek bir enfeksiyona dönüşebilir.

Ağız ve diş sağlığının korunmaması durumunda erken yaşlarda diş kayıplarını yaşanması, diş eti çekilmeleri, dişlerin sallanması, diş uzaması ve diş eti hastalıklarının yaşanması olasıdır. Bu süreçte diş eti tedavisi için diş hekiminize başvurmalısınız.

Tedavi sonrasında ağız hijyeninizi sağlarsanız bu sorun tekrarlamaz. Ancak yine de dikkat edilmezse diş eti sorunları tekrar yaşanabilir. Diş etlerinizde hassasiyet, şişkinlik, diş fırçalarken diş etlerinde kanama, diş eti çekilmesine bağlı uzun görünen dişler, ağız kapandığında diş hizasında değişiklikler, sürekli kötü ağız kokusu diş eti hastalıklarını sebebi olabilir.

Diş eti tedavisi için www.dentleon.com/tedaviler/dis-eti-tedavisi/ adresinden bilgi alarak Dentleon’a başvurabilir ve diş hekiminizle mevcut sorunu bularak tedavi planı oluşturabilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası