Ege Postası
Geri

Diş hekimliğinden emekli olup resssamlığa başladı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde emekli olduktan sonra kendisini resim sanatına adayan diş hekiminin azmi ve sanat sevgisi görenlerin takdirini topluyor. Evini bir odasını resim yapmak için atölyeye çeviren diş hekimi İsmail Sezer, geçen yıl...
Diş hekimliğinden emekli olup resssamlığa başladı
Haberler / Genel
21 Eylül 2013 Cumartesi 13:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde emekli olduktan sonra kendisini resim sanatına adayan diş hekiminin azmi ve sanat sevgisi görenlerin takdirini topluyor.

Evini bir odasını resim yapmak için atölyeye çeviren diş hekimi İsmail Sezer, geçen yıl emekli olduktan sonra kendisini bu sanata adadı. Şimdiye kadar 50 civarında esere imza atan ve geçen haftalarda Tavşanlı ve Kütahya’da ilk kişisel sergi açan Sezer, hedefinin Tavşanlı'da resim sanatını gençlere sevdirmek için sanata ilgi duyan gençlere kurslar düzenlemeyi amaçlıyor.

Resim yapmayı çok sevdiğini ifade eden Sezer sanata girişini şöyle anlattı: “Rahmetli Tavşanlılı ressam ve devlet sanatçısı Abdullah Taktak ve Kütahyalı akademisyen ressam Ahmet Yakupoğlu’ndan etkilendim. Çevremin de teşvikiyle bu sanata yöneldim. Biraz da ilgim vardı. 2004 yılında tablo üzerine yağlı boya çalışmalarına başladım. Haftaiçi diş hekimliği mesleğimi icra ederken hafta sonu da resim çalışmalarıyla vaktimi geçiriyordum. Geçen yıl emekli olduktan sonra bütün günlerimi atölyemde geçirmeye başladım. 50 civarında eser ortaya çıkardım ve bu yıl kişisel sergilerimi de açma fırsatı buldu.”

Daha çok doğa ve kar manzaraları üzerine çalışmalar yaptığını dile getiren Sezer, bu yıl tarihi konulu tablo eserleri de icra ettiğin ifade etti. Yaptığı eserler içerisinde ilk 5-6 tablonun acemilik boyutunda olduğunu, 20-25 resmin ise oldukça güzel olduğunu belirtti. Yağlı boya tuval üzerine resim yaptığını aktaran İsmail Sezer, resim yapmanın sabır işi olduğunu belirterek, “İnce datay çalışmam var. Bu 15-20 günden başlar 1,5 aya kadar sürer. Biz masanın karşısına geçtiğimiz zaman ne kadar çalışacağımız belli olur. Eğer ilham gelmez ise 10 dakikada fırçayı atarız. İlham gelirse bazen 1,5 – 2 saatin nasıl geçtiğini anlayamayız. İlham ve şevk önemli.” dedi.

Çalışmalarını gece gündüz evinde devam ettiren Sezer, Ekim ayında Aydın’da düzenlenecek olan karma sergiye hazırlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası