Ege Postası
Geri

Diyabet kardeşliği

Altınordu, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı’nda tedavi gören diyabetli çocukları, Yeşilyurt’taki Sait Altınordu Yerleşkesi’nde misafir etti.
Diyabet kardeşliği
Haberler / Spor
14 Kasım 2016 Pazartesi 11:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tip 1 diyabetli çocukların da spor yapabilecekleri, bunun herhangi bir engel teşkil etmediğini göstermek amacıyla yapılan etkinlikte çocuklar hem spor yapıp eğlendi, hem de kendilerini eşlik eden doktorlar sayesinde bilgilendi. 

Altınordu Futbol Eğitim Kurumu (AFEK) 2001, 2003, 2005 ve 2007 doğumlu oyuncular ile diyabetli çocuklarımız arasında bir futbol karşılaşması da düzenlendi. Maç öncesi, devre arası ve maç sonralarında diyabetli çocukların kan şekeri testi yapıldı ve sonrasında bu değerler karşılaştırılarak olumlu sonuçlar elde edildi. Maçlar sırasında gol atan diyabetli çocuklar, Altınordulu oyuncular tarafından diz çöküp alkışlanarak tebrik edildi. Organizasyonu Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı ekibinden Prof. Dr. Ece Böber, Doç Dr. Korcan Demir, Doç. Dr. Ayhan Abacı, Uzm. Dr. Sezer Acar, Uzm. Dr. Ahu Petekçi, Çocuk Diyabet Eğitim Hemşiresi Hatice Aslan, Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, Ege Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü’nden öğrenciler ile diyabetli çocukların aileleri de izledi.

Doç. Dr. Korcan Demir, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri çerçevesinde diyabetli çocukların spordan uzak kalmamasını vurgulamak istediklerini söyleyerek “Ailelerin bu hastalıkta en çok çekindikleri konu spor sırasında ve sonrasında kan şekeri oranı düşmesi. Bunu nasıl önleyebileceğimizi göstermek amacıyla burada çocuklarımız ve ailelerimizle birlikte bir çalışma yaptık. Diyabet takibinde hem kan şekeri yüksekliğini hem de düşüklüğünü önlemek istiyoruz. Buna yönelik olarak spor öncesinde çocuklarımıza kan şekeri testi yaptık. Spor arasında da yine bir kan ölçümü yaptık ve gıda takviyesinde bulunduk. Spor sonrasında yine bir kan şekeri testi yaparak kan şekeri testinde değişikliklere göre çocuklarımıza ikramlarda bulunuldu" dedi. (DHA)
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası