Ege Postası
Geri

Diyarbakırlı kadınlar İzmir'de

İZMİR Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'İzmir'den Diyarbakır'a Gönül Köprüsü' projesi kapsamında, Diyarbakırlı 20 üretici kadın İzmir'e geldi. İzmir'in üreten kadınlarının eşlik ettiği Diyarbakırlı kadınlar, ilk olarak İzmir Valiliği'ni ziyaret etti.
Diyarbakırlı kadınlar İzmir'de
Haberler / İzmir
7 Mayıs 2015 Perşembe 15:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vali Mustafa Toprak'la Diyarbakır'da görev yaptığı sırada tanışan kadınlar, hasret giderip fotoğraf çektirdi. Vali Toprak'a Diyarbakır'a olan katkılardan dolayı teşekkürlerini sunan kadınlar, “Sizi yeniden Diyarbakır'da görmek istiyoruz' dedi. Üç yıl görev yaptığı kenti oldukça özlediğini ifade eden Toprak, Diyarbakır'ın güzelliklerini görme imkanı bulduğu için şanslı olduğunu söyleyerek, şehirden güzel anılarla ayrıldığını belirtti. 

Mesafeler uzak olsa da gönüllerin bir olduğunu kaydeden Toprak, İzmir'in tarımsal yapısı hakkında bilgi vererek, "İzmir'in güzelliklerini, üretim noktalarını hep birlikte gezeceksiniz, göreceksiniz, hissedeceksiniz. İzmir'de yediğimizin tadı var, havası güzel, suyu güzel, toprağı güzel, verimli topraklarıyla, her şeyiyle, insanıyla, değerleriyle güzel" dedi.

Proje hakkında bilgi veren İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, “İzmir'den 20, Diyarbakır'dan 20 olmak üzere 40 üretici kadınımızı bir araya getirdik. Farklı kültür ve üretim tekniklerini tanıtmanın yanında birlik ve beraberlik duygularını da geliştirecek bu proje kapsamında ilk olarak İzmir'den Diyarbakır'a 20 kadınımız gitti. Diyarbakırlı kadınların ev sahipliğinde İzmirli kadınlar yörenin kültürünü tanıma imkanı buldu. Bölgedeki üretim koşulları hakkında bilgi aldı. Üç gün boyunca şimdi onları ağırlama sırası bizde" dedi. 

İl Müdürlüğü olarak böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan heyecan duyduklarını söyleyen Güldal, projeyi hazırlarken üreten kadınların tarıma yönelik deneyimlerini paylaşmalarını amaçladıklarını anlattı. Projeye katılan kadınların kalıcı gönül bağları kurduğunu dile getiren Güldal, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Hem İzmir'i tanıtmak hem de yöre halkının misafirperverliğini onlara göstermek istiyoruz. Bu sayede kendi yetiştirdiklerinden farklı tarımsal ürünlerin üretim süreçleri hakkında bilgi sahibi olabilecekler. Ayrıca, Diyarbakırlı misafirlerimize üretim tesislerinin ve tarımsal işletmelerin yanında düzenleyeceğimiz gezilerle İzmir'in kültürel ve doğal güzelliklerini göstereceğiz. Bu proje sayesinde kadın çiftçilerimiz gündelik işlerinden kısa süre içinde olsa sıyrılıp, nefes alma imkanı bulacak. Belki de hayat boyu hiç yaşamadıkları kültürel bir deneyimi yaşama şansı sunacağız."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası