Ege Postası
Geri

Doğanlar stadı'na ''Abi'' desteği

Türkiye’de “Futbolun kalbi” olarak da nitelen ve tarihi kaynaklarda Türkiye'de ilk futbol maçının oynandığı belirtilen çayırlarda stadyum yapmak üzere yola çıkan Bornova Belediyesi’ne İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ağabey desteği geliyor. UEFA standartlarındaki tesisin yapımı için projesini tamamlayan ve geçtiğimiz yaz aylarında ihaleye çıkan Bornova Belediyesi’nin talebi üzerine çalışma başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, alınacak olan meclis kararı doğrultusunda 2015 yılı içerisinde tamamlanması planlanan Doğanlar Stadyumu’nun yapım maliyetine yüzde 50 oranında katkı sağlayacak.
Doğanlar stadı'na ''Abi'' desteği
Haberler / Spor
14 Ocak 2014 Salı 10:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bornova Belediyesi’nin merakla beklenen projeleri arasında yer alan ve 2015 yılında tamamlanması öngörülen 10 bin kişi kapasiteli Doğanlar Stadyumu’nda sevindirici haber geldi. Stadın yapımı için geçtiğimiz aylarda ihaleye çıkan ilçe belediyesi, yapım çalışmalarını üstlenecek yüklenici firmaya 4 Aralık 2013 tarihinde yer teslimi yaparak resmen süreci başlatmıştı. Projenin tamamlanabilmesi için yardım talebinde bulunarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çalan Bornova Belediyesi, maddi kaynak arayışına olumlu cevap aldı.

 

YARISI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN

Son dönemlerde ilçe belediyelerinin sürdürdüğü projelere yaptığı yardımlar ile dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez Bornova Belediyesi’ne yardım elini uzattı. Bir yıl içerisinde ilçe belediyelerinin yirmiyi aşkın projesine destek sağlama kararı alan Büyükşehir, Bornova Belediyesi’ni kırmayarak, merakla beklenen Doğanlar Stadyumu projesine destek sunma kararı aldı. İlçe belediyesinden gelen talep doğrultusunda, 550 gün içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanan projenin yapım maliyetlerinin yüzde 50’sine katkı koymak için kolları sıvadı. Projenin yarsına karşılık gelen 5 milyon 768 bin 430 TL’nin karşılanabilmesi için iki belediye arasında protokol hazırlanırken Büyükşehir, ilgili öneriyi önümüzdeki günlerde belediye meclisinin onayına sunacak. Komisyonlarda görüşülecek önergenin onaylanması halinde Bornova da stadına kavuşacak.

 

2015 YILINDA HİZMETE AÇILACAK

35’in üzerinde amatör spor kulübünün bulunduğu Bornova’da 26 bin metrekarelik alana yapılacak olan tesisin 2015 yılında tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor. 10 bin seyirci kapasiteli Doğanlar Stadyumu, teknik standartları ve ulaşım kolaylığı nedeniyle İzmir’deki en önemli spor alanlarından birisi olacak. Ayrıca UEFA standartlarında inşa edilecek tesis içerisinde “A’dan Z’ye” her türlü detay düşünülürken, 186 araçlık otopark, 4 adet sporcu soyunma odası, 2 hakem odası, 4 antrenör odası, 2 ilkyardım odası, saha amiri odası, gözlemci odası, doping kontrol noktası, idari ofisler, personel soyunma odası bulunacak. Ayrıca Avrupa standartlarına uygun inşa edilecek stadyum projesi kapsamında, temizlik ve malzeme odaları, seyirci tuvaletleri, seyirci fuayesi ve kafeteryası, basın fuayesi, basın toplantısı salonu, televizyon ve radyo anlatım odaları da yer alacak ve engellilerin kullanımına uygun detaylar da uygulamaya geçirilecek.

 

ESKİ STADIN YERİNE BELEDİYE SARAYI

Doğanlar Hurdacılar Sitesi’nin karşısındaki alana inşa edilecek tesisin 550 gün sonunda tamamlanmasının ardından, eski Bornova Şehir Stadı’nın da yıkılarak, yerine farklı binalarda hizmet veren belediye birimlerinin tek çatı altında toplanacağı yeni bir belediye sarayı yapılması öngörülüyor. Geçtiğimiz aylarda Bornova halkının heyecanla beklediği proje hakkında açıklama yapan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, spora verdikleri katkıların altını çizerek, “İzmir’in en önemli ihtiyaçlarından birisi de yeni ve modern bir futbol stadyumuydu. İzmir’in yeni stadyumunun Bornova’da olması gerektiğine karar verdik ve harekete geçtik. Ulaşım bakımından en kolay olacak noktayı seçip alanımızı belirledikten sonra proje çalışmalarını tamamladık. Bugün yeni stadyumumuzun ihalesi yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz” demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası