Ege Postası
Geri

Doğu hem İzmirliler'i hem turistleri mest etti

İzmir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler İl Müdürü şair ve yazar Ercan Doğu, Balçova Kaya Termal Otel’de gerçekleşen “Sensiz Zamanlarda” isimli şiir dinletisinde şiir severler ile buluştu. Balçova Kaymakamlığı’nın katkıları ile gerçekleşen etkinlikte, otelde konaklayan Japon turistlerin de katılım göstermesi dikkat çekerken, Doğu’nun vatan sevgisini anlattığı dizelerine kendisini dinleyen sanatseverlerin yanı sıra turistlerden de alkış gelmesi ilgiyle karşılandı.
Doğu hem İzmirliler'i hem turistleri mest etti
Haberler / İzmir
22 Ağustos 2013 Perşembe 08:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Balçova Kaya Termal İzmir Otel’in bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu,Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönen, Eski İl Emniyet Müdürü Halil Tataş, yerel medya temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katılım gösterdi.

KLASİK TÜRK MÜZİĞİ EŞLİĞİNDE ŞİİR DİNLETİSİ

Karam, ‘Düğüm Attım Sabahlara’ ve "Sensiz Zamanlarda" adlı üç kitabı bulunan İzmir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler İl Müdürü şair ve yazar Ercan Doğu’nun şiir dinletisine ud, kanun ve ney ile canlı müzik yapan Klasik Türk Müziği Korosu da eşlik etti. Dizelerinde “Doğduğumdan beri bir duygu trenine binmiş gibiyim, duygularımı çok yoğun yaşıyorum” diyen Ercan Doğu'nun son kitabının adını verdiği "Sensiz Zamanlarda" adlı şiir dinletisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Balçova Kaymakamlığı, Balçova İlçe Halk Kütüphanesi, Fotoğraf sanatçısı ve ressam Ara Polat ve İzmir Termal Oteli’nin katkı ve destekleri ile gerçekleşti.



VATAN ŞİİRİNE TURİSTLERDEN ALKIŞ

Şiir dinletisinde sosyal ve toplumsal olayları da işleyen Doğu, eserlerinde eşi ve yaşamını yitiren aile büyüklerini de anarken, kendisini dinleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Dinletiye otelde konaklayan Japon turistlerin de katılım gösterdiği dikkat çekerken, Ercan Doğu’nun vatan temasıyla okuduğu “Bir sevdadır cumhuriyet, bir sevdadır Mustafa Kemal, bir sevdadır ay yıldızlı bayrağım, bir sevdadır canım Türkiye’m” dizeleri sonrasında turistlerin kendisini alkışlaması ilgiyle karşılandı.

SİSTEME ŞAKA İLE KARŞILIK GELDİ

Gecenin sonunda davudi ve buğulu sesi ile okuduğu şiirler için Doğu’ya teşekkür eden Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, kendisine bir plaket ve çiçek takdim etti. Beyoğlu, Balçova’da sürdürdükleri kültür sanat etkinliklerine devam edeceklerini belirterek, Doğu’nun şiirlerinin şair Orhan Veli ve Ümit Yaşar Oğuzcan’a benzediğini söyledi. Kaymakam Beyoğlu, “İzmir’de bu kadar önemli sanat değerleri varken İstanbul’un ön plana çıkmasına sitemde bulunuyorum. İzmirliler, İzmir’in sanat değerlerine sahip çıkmalıdır” derken, Ercan Doğu ise kendisine sunulan çiçeği eşi için aldığını belirterek şaka ile karşılık verdi ve, “Erkek erkeğe çiçek vermez. Ben bu çiçeği eşim için alıyorum. Hatta kendisine teslim edip teslim tutanağını da size getireceğim” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası