Ege Postası
Geri

Doktor Ebru Ergin Bakar'ı darbeden şüpheli tutuklandı

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli nöroloji uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar’ı darp eden ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan hasta F.Y. bugün tutuklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sağlıkta şiddet konusuna gösterilen hızlı hassasiyet sebebiyle yargıya teşekkür ediyoruz” dedi.
Doktor Ebru Ergin Bakar'ı darbeden şüpheli tutuklandı
Haberler / 3. Sayfa
23 Şubat 2022 Çarşamba 22:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hekim Ebru Ergin Bakar, görev yaptığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dün ilaç yazdırmak için gelen F.Y.’nin saldırısına uğramıştı. Saldırgan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Bakar, F.Y.’nin istediği ilacı yazmadığı için kendisini darp ettiğini öne sürmüştü.

Polis eşi olduğu öğrenilen F.Y.’nin, olayın ardından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Bu durum kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Türk Nöroloji Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, saldırıya uğrayan Bakar’ın nöroşirurji servisinde yatarak tedavi edildiği belirtilerek, “Türk nöroloji camiası adına sağlıkta şiddete hayır diyor, mesleğimizi sürdürürken giderek artan ve bizi tehdit eden şiddete karşı önleyici, caydırıcı ve kapsamlı önlemlerin alınması talebimizi bir kez daha yüksek sesle yeniliyoruz” denilmişti.

F.Y., kamuoyundaki tepkiler üzerine bugün önce gözaltına alındı ardından da tutuklandı. F.Y.’nin tutuklandığı bilgisini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurdu. Koca, paylaşımında, “Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli nörolog arkadaşımıza yönelik şiddet suçundan şüpheli şahıs, Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanmıştır. Karar ve sağlıkta şiddet konusuna gösterilen hızlı hassasiyet sebebiyle yargıya teşekkür ediyoruz” dedi. (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası